Når Tottenham møter Manchester City mandag kveld, finner vi trolig Erik Lamela i startoppstillingen…

Spill på Premier League med Coolbet!

For denne sesongen har Lamela endelig levert i henhold til forventningene. De samme forventningene som fikk Spurs til å legge store summer på bordet for tilbake i 2013. Argentineren var en av spillerne som ble hentet til Nord-London etter salget av Gareth Bale til Real Madrid. Den daværende Roma-spilleren ankom den britiske balløya med en imponerende CV, ikke minst 15 Serie A-scoringer for den italienske hovedstadsklubben i 2012/2013. Men, det gode spillet lot vente på seg.

Kanskje ikke så rart at Lamela fikk en trøblete start på tilværelsen på White Hart Lane. Andre VillasBoas ble kjapt sendt på dør, mens Tim Sherwood overtok tømmene. Kantspilleren slet så til de grader at han ble spådd en snarlig retur til Italia. Det ikke før Maurico Pochettino fikk manager-ansvaret at Lamela ble fast inventar i førsteelleveren. Men, kvalitetene Lamela bragte til torgs var ikke nødvendigvis de samme som gjorde at Spurs kjøpte ham.

Foruten en uforglemmelig rabona-scoring i Europa League, har ikke Lamela vært i stand til å levere valuta for sitt energiske spill. Spesielt ikke i Premier League. Han var uansett en verdifull spiller for Pochettino, gjennom arbeidsinnsats, press på ballfører og defensiv jobbing. Slikt smittet over på lagkameratene.

Spill på Premier League med Coolbet!

Likevel var det en følelse av misnøye rundt Lamela. Han ble tross alt hentet til klubben på grunn av de offensive kvalitetene, noe han fremdeles er nødt til å bevise. En hofteskade i oktober 2016 satte ikke bare en stopper for mulighetene til å bevise hva han er god for offensivt. Det truet mannens karriere. Lamela måtte tilbringe mer enn et år på sidelinja, og hadde sågar behov for to hofteoperasjoner. Som om ikke dét var nok, ble Lamelas bror utsatt for en ulykke som gjorde ham lam.

Les også: Er uerstattelige Eriksen virkelig frisk etter skadeproblemer?

Ingen bør la seg overraske over at Lamela sikkert har slitt med situasjonen. Og da han endelig returnerte i november 2017, tok det lang tid før han var tilbake på samme fysiske nivå igjen. Det var faktisk ikke før i siste serierunde, da han satte inn to mål i 5-4-seieren over Leicester, at Lamela for alvor var tilbake i slag.

Den gode formen har imidlertid fortsatt inn i den nye sesongen, hvor Lamela endelig har bevist hva han kan. Seiersmålet med hodet mot West Ham forrige helg var kantspillerens femte denne sesongen. Når vi inkluderer målgivende pasninger, har Lamela vært involvert i 10 mål i løpet av de ti seneste kampene hvor han har vært i aksjon.

Spillerens form er åpenbart fremdeles til bekymring for trener Pochettino, ettersom han velger å bruke landslagsspilleren forsiktig. Ingen spiller i Premier League kan matche 26-åringens offensive produktivitet denne sesongen. For Lamela er innblandet i mål hver 40. spilleminutt. Det er foran både Eden Hazard (67 minutter) og Sergio Agüero (81 minutter).

For at man skal kunne sammenlignes med spillere som Hazard of Agüero, må Lamela befeste posisjonen i Tottenhams startellever, i tillegg til at han fortsetter å levere varene. Ved å vise samme takter mot Manchester City, blir det vanskelig for Pochettino å komme utenom Lamela.

Spill på Premier League med Coolbet!