Dersom Jose Mourinhos regjeringstid i Manchester United skal fortsette, er han nødt til å levere Premier League-tittelen neste sesong…

Den typen fotball som Mourinhos gutter viser er kun akseptabel dersom det følger troféer i kjølvannet. Portugiseren sikret Ligacup-trofé og Europa League-suksess i sin første sesong på Old Trafford, hvorav sistnevnte sørget for Champions League-billetter. Til tross for en elendig sjetteplass i Premier League.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Hadde Manchester United vunnet FA Cupen lørdag, ville United-treneren ha fått et pusterom. Det hadde vært mulig å vise at metodene hans betaler seg, selv om det ikke er et vakkert skue. I stedet tapte United 0-1 for Chelsea, i en kamp som var typisk United denne sesongen. Uten skadede Romelu Lukaku fantes det ingen plan for angrep, og Chelsea kunne ligge lavt.

Etter finaletapet hadde Mourinho frekkhet nok til å kritisere Chelseas defensive spillestil, og beviste dermed at han ikke eier et snev av selvinnsikt. Ikke uvanlig i disse dager. En forhenværende mediemanipulator skaper nå unødvendige overskrifter når han langer ut i alle retninger, når ting ikke går hans vei.

Stadig oftere er disse utblåsningene myntet på egne spillere. Ikke sjelden er det de yngste som vekker Mourinhos vrede. Marcus Rashford er et ferskt eksempel, der han nylig ble ydmyket av Mourinho etter tapet for Brighton.

Rashford har tilsynelatende stagnert under Mourinho, men han får i det minste spilletid fra tid til annen. Eric Bailly er en annen som pussig nok blir oversett, til tross for at han er Uniteds beste forsvarer. Anthony Martial virker å være på vei ut dørene på Old Trafford, etter å ha havnet i unåde.

Mourinho har ikke tålmodighet eller evne til å utvikle unge spillere. Sommerens angivelige overgangsmål er Toby Alderweireld og Willian – en duo som runder 30 år neste sesong. Det er ingen langsiktig plan som styrer. Alt handler om snarveier til et lag som kan vinne troféer.

Vi sitter med en følelse av at dersom Mourinho ikke lykkes med å vinne Premier League, vil hans tredje sesong bli hans siste som United-trener. Oppførselen hans ødelegger forholdet til spillerne, og det vil ikke komme som noen overraskelse dersom det ender med mytteri. Som det gjorde sist i Chelsea.

Alt synes å ende bittert der hvor Mourinho er involvert. I Manchester United er spørsmålet bare om han kan levere en ligatittel før korthuset klapper sammen.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!