Det eneste vi kan si med sikkerhet, er at én av nasjonene Kroatia, Russland, England eller Sverige spiller i VM-finalen den 15. juli…

Det er rimelig å hevde at få – selv landenes egne supportere – hadde sett for seg finalebilletter før turneringen ble sparket i gang. Ingen av dem var så mye som forventet å vinne sine respektive grupper. Hva angår England og Russland, så gjorde de heller ikke det.

Sverige ble ansett som tredje-favoritter til gruppeseier, bak Tyskland og Mexico. Av de åtte kvartfinale-deltagerne er Broderfolket de største outsiderne til å vinne mesterskapet (25.00).

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Ser vi utelukkende på spillermateriellet, er det trolig sant at Sverige har de dårligste kortene på hånda av de gjenværende lagene. Sverige er svake i angrep, men har et disiplinert forsvar som kan skilte med null baklengs i tre av fire kamper. De slo Nederland i kvaliken, gjorde av med Italia i playoff-spillet og vant en gruppe som inkluderte de regjerende VM-mesterne Tyskland. Hvem kan hevde at svenskene er uten muligheter?

Russland gikk inn i turneringen med de laveste forventningene til en vertsnasjon vi har sett. Mange regnet med at russerne ville slite med å ta seg videre fra gruppespillet, men de kan nå svinge seg helt til finalen. Taktikken mot Spania forteller oss at rødtrøyene er på det rene med egne begrensninger. Følgelig, at de er fornøyd med å legge seg bakpå i håp om at straffekonk kan føre dem videre. Vertene regnes som de syvende mest trolige VM-vinnerne til 22.00 i odds.

Kroatia møter Russland. Balkan-gutta var et av de mest imponerende i gruppespillet, hvor de dro fordel av å møte svært så raus motstand. Mot Danmark virket de derimot mindre sikre. Kroatia forventes uansett å slå ”hjemmelaget”, og dermed løse billett til semifinalene. De rødhvite er priset til 7.00 for VM-triumf, men de er nødt til å være langt mer kliniske dersom de skal unngå lotteriet som straffespark er.

England er laget som de fleste forventer skal spille seg til finalen fra denne ”ruta”. Gareth Southgates gutter regnes som tredje-favoritter til VM-gull (5.50). Kampen mot Colombia avslørte et par svakheter, men også noen nye styrker. Hvittrøyene har til gode å holde rent bakover denne sommeren, og de mangler en midtbanespiller som kan kontrollere spillet. Engelskmennene viste likevel mental styrke etter Colombias utligning i det 93. spilleminutt, ved deretter å vinne på straffespark.

Det var første gang i historien at England vant en straffekonk. Hele tre ganger tidligere har det gått skeis. Historisk hadde nasjonen kun gått seirende ut av én av totalt åtte straffeseanser – samtlige turneringer medregnet. Psykologisk er det selvsagt et løft.

Uansett hvilket lag som tar seg videre, vil regnes som underdog hvis de møter Belgia, Brasil eller Frankrike i finalen. Det er verdt å merke seg EURO 2016. Den største kampen i åttendedelsfinalene innebar at Spania slo Italia. Sistnevnte tapte så for Tyskland på straffespark, før tyskerne selv måtte gi tapt for Frankrike i semifinalene. I selve finalen måtte Les Bleus heise hvitt flagg for Portugal – et lag som hadde hatt lett spill gjennom hele mesterskapet.

EM har blitt vunnet av land som Danmark og Hellas tidligere. I VM har gjerne eliten stukket av med troféet. Kan dette være Verdensmesterskapet med en overraskende vri?

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!