Jûrgen Klopp har oversett et stort problem, og Liverpool betaler for tabben på den største fotballscenen…

To tabber signert Loris Karius i Champions League-finalen lørdag, forærte seieren til Real Madrid. Noen overraskelse var det slett ikke. Karius har vært en ulykke som vi har ventet på skulle skje, og Klopp har kun seg selv å skylde da det uunngåelige skjedde.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Da Klopp ankom Anfield tilbake i 2015 arvet han samtidig Simon Mignolet. Målvakten hadde allerede vært i klubben i to år, og det var åpenbart at han ikke var god nok til jobben som keeper i en av de beste Premier League-klubbene.

En ny burvokter var prioritet. Men, heller enn å identifisere en løsning, satset Klopp på en ung spiller fra Bundesliga. Han krysset fingrene for at Karius kunne være en rimelig løsning på Liverpools problemer.

To år senere har Karius spilt 29 Premier League-kamper, mens Mignolet har fått med seg 43. Dette beviser at Klopp ikke stoler på noen av dem. Mignolets feilskjær innebar selvsagt at han måtte vrakes denne sesongen. Men, vi satt på ingen måte med følelsen av at Karius hadde modnet til å være den keeperen Klopp trodde han skulle bli. Snarere var Karius kun det eneste alternativet. Og selv om formen hans har vært god den siste tiden, var satt med en følelse av at det kun var et tidsspørsmål før han ville svikte.

Det kan anses som uflaks at tabbene kom i en Champions League-finale, men det er å være i overkant snill med Klopp. En Champions League-finale er et arrangement som setter spillerne på den største mentale prøven. Spesielt målvaktene, hvor konsentrasjon er avgjørende.

Karius er kun 24 år, noe som slett ikke er en alder for en keeper. Det er ingen grunn til at han ikke fremdeles har en karriere foran seg – såfremt han kan komme seg mentalt. Det er imidlertid vanskelig å forestille seg at så skal skje i Liverpool. Karius trenger en mindre klubb hvor han kan bygge seg opp. Og det betyr samtidig at Klopp endelig må adressere et problem han har oversett altfor lenge.

For all del: Mignolet trenger også å gjenreise karrieren et annet sted. La oss heller ikke glemme tredjevalget mellom stengene, Danny Ward, som viste at han er i stand til å holde et greit nivå når på utlån til Huddersfield i opprykkssesongen 2016/2017.

Det er mulig at Klopp og hans rekrutteringsansvarlige kan få oppgaven med å hente de nødvendige sisteskansene denne sommeren. I kjølvannet av en sesong med så vidt mange positive opplevelser, må den viktige keeperposisjonen oppgraderes. Samtlige Premier League-rivaler har funnet keepere i verdensklasse, mens Liverpool har insistert på å håpe det beste. Og da taper man Champions League-finaler.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!