Det sies at man enkelte ganger må ta et steg tilbake for å kunne ta to steg frem. Joshua Kings karriere har inkludert en rekke skritt bakover i tillegg til noen sideveis, etter å ha startet på toppen…

Endelig. I en alder av 26 år synes nordmannen å være på riktig vei. Tilbake til de høye tinder i fotballsammenheng. For King har startet sesongen på briljant vis. The Cherries befinner seg i skrivende stund på 6. plass i Premier League, og King har vært en nøkkelspiller med sine fire fulltreffere. I helgen leverte spissen en fin individuell forestilling, da han satte inn to mål i 4-0-seieren over Watford.

Dersom King kan holde frem i samme spor, vil han garantert tiltrekke seg oppmerksomhet fra større klubber. Mange har fulgt angriperen tett mens i Bournemouth. En slik overgang vil i så fall markere at ringen er sluttet.

Den norske landslagsspilleren ble kurtisert av Manchester United da han var tenåring, og signerte for Old Trafford-klubben da han var 16 år. King har vedgått at han ikke tok fotballen så seriøst som ung. Det kan kanskje ha betydd at han hadde større utfordringer foran seg enn en spiller som hele livet har jaktet en proffkontrakt.

King fikk da heller aldri en førstelagsopptreden i United. Snarere ble han lånt ut til Preston, Borussia Mönchengladbach, Hull og Blackburn, før sistnevnte gjorde overgangen permanent i 2013. Karrieren fortsatte senere i Bournemouth, hvor han fikk sitt gjennombrudd i 2016/2017-sesongen med 16 Premier League-scoringer.

Det var interesse fra klubber som Everton og Tottenham. Men, siden Kings scoringsrekke meget vel kunne være et blaff – og at målene kom på tampen av sesongen – gjorde sitt til at en overgang aldri materialiserte seg. Forrige sesong maktet han ikke å bygge videre på den gode scoringsformen, da Eddie Howe som oftest benyttet King i en dypere rolle.

Nå er King tilbake som spiss, og viser atter igjen hvor god han er i favorittposisjonen. Han har fart, fysikk, gode avslutteregenskaper og er sterk i luftrommet. Det faktum at King er en anvendelig spiller kan har holdt ham tilbake. Men, det å være i stand til å fungere i dypere roller eller på kanten kan nettopp være kvaliteter en toppklubb krever.

Siden King også viser god form på landslaget – åtte mål på de 16 seneste kampene – er Oslo-gutten et bevis på at ungdommelig talent ikke skal avskrives ved første korsvei. Manchester United må ha bestemt seg for at King ikke var god nok for fem år siden. Han hadde ikke skjemt seg ut på Old Trafford i disse dager.