Harry Kane
Foto: enviro warrior, CC

Tottenham Hotspur akter å anke avgjørelsen om å tilkjenne Christian Eriksen 2-1-scoringen i seieren over Stoke. Klubben mener Harry Kane er den som skal krediteres nettkjenningen…

Eriksen lempet et farlig frispark i retning Stoke-målet. Kane forsøkte – og feilet – med en heading, men ballen havnet likevel i Stoke-nettet. Kane hevdet at ballen sneiet snuldra, mens det såkalte Premier League Goals Accreditation Panel avgjorde at han ikke hadde vært borti ballen. Målscorer ble derfor satt til Eriksen.

Etter at avgjørelsen falt, har Kane høylytt uttrykt sin misnøye. “Jeg sverger på min datters liv at jeg var borti ballen. Men, det er ikke noe jeg kan gjøre”, uttalte målmaskinen i intervjuet etter kampen. Kane tok senere til sosiale medier, hvor han ba om at BBCs Match of the Day kunne kaste lys over situasjonen i sin kampanalyse.

Kanes desperasjon har vært latterliggjort. Spesielt av Liverpool-fansen, som gjerne ser sin egen angriper, Mohamed Salah, havne foran Kane på toppscorerlista. Salah har tegnet seg for 29 scoringer denne sesongen, mens Tottenham-spissen har bokført 24 (før Kane eventuelt blir tilkjent Stoke-scoringen).

Salah er priset til 1.05 i odds som vinner av Golden Boot, mens Kane omsettes til hele 7.50 i samme marked. Sistnevnte er i sannhet verdt et spill, spesielt siden Kane kan komme til å ligge bare fire mål bak. Så har vi det faktum at Salah kan komme til å bli hvilt dersom Liverpool svinger seg videre i Champions League. Husk også at Kane har avgjort toppscorerkampen sent i sesongen tidligere.

I fjorårssesongen stod Kane med færre mål enn Romelu Lukaku på vei inn i sesongens avsluttende uke. I de to siste kampene – mot Leicester og Hull – forsynte den engelske landslagsspissen seg med syv scoringer, og tok dermed Golden Boot-troféet for andre gang.

Kanes besettelse når det kommer til å sikre seg individuelle scoringspokaler og rekorder er noe som bør hylles heller enn latterliggjøres. Angriperen er kanskje ikke den mest talentfulle fotballspilleren gjennom tidene, men han har kommet seg til topps på ren og skjær vilje.

Kane er åpenbart desperat etter å ta sin tredje strake toppscorertittel. En slik måltørst er da bare bra for Spurs sin del. Dersom Christian Eriksen har et problem med beslutningen om å anke Stoke-scoringen, ville det trolig ikke skjedd. Eriksens frispark hadde ikke havnet i nettet om ikke Kane hadde gått etter ballen. Ballbanen synes å bekrefte at Kanes skulder kan ha spilt inn.

Hvorvidt han blir tilkjent målet eller ei; Kane er fremdeles en het kandidat til toppscorertittelen. Hovedsakelig fordi ingen andre ønsker det like sterkt som ham.