Det er lite TV-kanalene liker bedre enn utsiktene til Cup-bomber. Kanskje det er derfor Wokings møte med Watford har blitt plukket som søndagens direktesendte oppgjør?

Kampen har blitt døpt ”M25 Derby”, bare for å hype kampen bittelitt. M25 er, for den gode ordens skyld, navnet på motorveien som strekker seg rundt London. Ellers er det ikke mye som forbinder Surrey-klubben Woking med Hertfordshire-laget Watford, selv om det kun skiller om lag 8 mil.

Nonleague-farerne Woking har litt å vise til hva angår cupbomber. I 1990/1991-sesongen slo de selveste West Bromwich 4-2 på the Hawthorns, og løste dermed billett til 4. runde hvor Everton ventet. I 1996/1997 holdt de den daværende Premier League-klubben Coventry til 1-1, og sikret seg omspill hjemme på Kingfield Stadium.

Woking har ingenting å tape, og har grunn til å være akkurat så selvsikre som et lag på sjette nivå kan være før et møte med Premier League-motstand. Vertene befinner seg i skrivende stund på andreplass i National League South, og er på sporet av opprykk etter syv strake ligagevinster.

For å svinge seg til 3. runde har Woking allerede gjort av med Torquay United – de foreløpige lederne i National League South – og deretter Swindon. Sistnevnte var et aldri så lite sjokk, ettersom Jan Åge Fjørtofts gamle arbeidsgiver har tilhold i League Two.

Hadde det vært snakk om et Premier League-lag med nedrykksspøkelse hengende over seg, kunne Woking vært langt mer optimistiske. The Hornets hører imidlertid ikke til nevnte kategori. Watford har nemlig bare tapt én av de seks seneste kampene (2-3-1).

Watford er en av få Premier League-klubber som spiller uten press i form av jakten på Champions League-plass eller nedrykk. I så måte kan vi kanskje forvente at gultrøyene tar FA Cupen mer seriøst denne sesongen?

Vicarage Road-laget er priset som favoritter med 1.21 i odds for seier i løpet av 90 minutter. Uavgjort og Woking betaler 6.35 og 12.00 henholdsvis. Satser du på Watford/Watford i markedet Pause/Fulltid, er oddsen plutselig respektable 1.64. Et bedre alternativ er uansett 1.97 ganger pengene for Watford-seier uten baklengs.

Selv om Javi Gracias gutter riktignok har sluppet inn baklengs de seneste ukene, har de innslupne målene kommet mot lag som er sterke offensivt – Everton, Chelsea og Bournemouth. Woking tilhører ikke samme selskap, og kvalitetsforskjellen bør vise seg tydelig søndag. Til tross for TV-kanalenes lønnlige håp om en overraskelse.

Beste Spill: Sats på at Watford slår Woking uten baklengs til 1.97 i odds