Anfield - Liverpool

Liverpool kan se frem til kvartfinale i Champions League. Men, har de mulighet til å vinne Europas gjeveste klubbturnering for sjette gang?

Fem klubber regnes som mer sannsynlige Champions League-vinnere enn Liverpool. The Reds er følgelig priset til 12.50, til tross for at de gjorde av med Porto med sifrene 5-0 sist. Når man vinner så vidt stort, er man i realiteten klar for kvartfinalene selv om det gjenstår et returoppgjør på Anfield.

Oddsen er grei nok. Liverpool har fremdeles ikke gjort noe som beviser at de fortjener å være blant de fremste favorittene til å vinne Champions League. Men, lagets eksplosive angrepsrekke kan skal problemer for enhver motstander.

Jürgen Klopp har fortsatt ikke kurert Liverpool for de defensive problemene. En sykdom som har vart helt siden forgjengeren Brendan Rodgers regjerte på Anfield. Inntil så skulle skje, vil heller ikke Liverpool vinne Premier League-titler. Men, Klopps fotball – som han selv beskriver som ”Heavy Metal Football” – passer cupturneringer perfekt.

De fleste kandidatene til Champions League-tittelen er angrepsglade lag. Manchester United og Bayern München er de eneste lagene som er i stand til å levere defensivt spill som kan frustrere Liverpool.

Lag som Barcelona, Manchester City, Paris Saint-Germain, Real Madrid eller Tottenham er mer trolig å bli innblandet i målrike kamper som kan tippe begge veier. Liverpools kamper mot Premier League-rivalene Manchester City og Spurs beviser dette. Totalt ni scoringer er fasiten etter to kamper mellom Liverpool og Tottenham, mens tallet for oppgjørene mot City er 12.

Klopp har en trio bestående av Roberto Firmino, Sadio Mané i angrepet, og Liverpool kommer til å score mot ethvert lag. Og da er det opp til motstanderne å score mer.

Det er tilsynelatende ingen briljante lag med i årets Champions League. Det gjør at Manchester City (4.30) er verdige favoritter, men Liverpool er det eneste laget som har slått dem denne sesongen.

Kun Liverpool-fansen vil hevde – med overbevisning – at rødtrøyene kan vinne Champions League. De er imidlertid et av flere lag som har mulighet i hva som er en vidåpen turnering.