Et av helgens store snakkiser var Liverpool-målvakt Alissons tabbe. Du vet, den som forærte Leicester en scoring…

Alisson ble satt i en vrien situasjon da Virgil van Dijk spilte en dårlig pasning tilbake, mens en Leicester-angriper jaktet. Den enkleste løsningen – for ikke å snakke om tryggeste – ville vært å lempe ballen opp på tribunen. Men, siden Liverpool er et lag som forsøker å spille seg ut fra forsvar, ble Alisson hentet til klubben. Fordi han er så god med ballen i beina.

Et annet alternativ hadde vært å sentre til Joe Gomez. Den engelske landslagsforsvareren stod riktignok kinkig til, men indikerte i det minste hvor Alisson kunne spille ballen. Målvakten ignorerte forslaget, og forsøkte heller noe langt mer ambisiøst. Intet mindre enn en Cruyff-finte. Det gikk som det måtte gå. Leicester satte ballen i kassa.

Tabben lot Leicester komme tilbake i kampen, selv om the Reds likevel vant 2-1. Slik sett ble ikke Alissons feilskjær av det kostbare slaget. I slike tilfeller kan man tilgi – som også skjedde da Hugo Lloris gjorde en forferdelig blemme i VM-finalen. Den hindret som kjent ikke Frankrike fra å løfte VM-troféet.

Snarere har Alissons forestilling vært gjenstand for gransking på grunn av Liverpools nylige keeperproblemer. Loris Karius’ tabber i Champions League-finalen mot Real Madrid sørget effektivt for at Liverpool ikke ble kronet til mestere. Alisson skulle liksom være løsningen på et problem som har forfulgt Merseyside-klubben som en mare de seneste årene.

Dette var det første eksemplet på at brassen gjør en feil som resulterer i baklengs i løpet av 50 kamper. Det skulle tilsi én tabbe hver sesong. Og dersom Alisson kan opprettholde en slik standard, blir det ikke noen problemer. Selv de beste burvokterne gjør feil.

Det blir først et tema dersom en annen kostbar feil følger de nærmeste ukene. Media har selvsagt fokus på en klubb som Liverpool, noe som kan skape et press som spillere i andre klubber ikke blir til del. De gode nyhetene for Pool-fansen er at Alisson synes å være mentalt robust. Ikke minst er det tydelig på måten Jürgen Klopp snakket om hendelsen på etter kampen.

Klopp ville normalt vært veldig forsiktig med å kommentere Karius, for ikke å legge ekstra press på spillere. Klopp var likevel klar over at Alissons feil ikke tolereres, og ikke vil skje igjen. Den tyske treneren mener åpenbart at Alisson er tøff nok til å håndtere kritikk, og forventer at han lærer.

Samtidig er det også en lekse å lære for Liverpools utespillere. Alisson er kanskje god med ballen i beina. Det betyr imidlertid ikke at Reds-spillerne trenger å spille ballen tilbake til keeperen i tide og utide. Skal de først benytte målvakten, er det viktig at backene og midtstopperne er i posisjon slik at Alisson har alternativer.

Klopp & Co slapp med skrekken denne gangen, og de må nå forsøke å bruke opplevelsen konstruktivt. Dette kan hjelpe rødtrøyene i fortsettelsen, så lenge alle lærer av feilen.