Det er vanskelig å huske et VM med flere kandidater til toppscorertittelen. Mer eller mindre hver eneste utfordrer til turneringsseieren, pluss et knippe andre nasjoner, har en spiller som kan vinne Golden Boot denne sommeren…

Favoritten i markedet er Brasils Neymar (10.50). CV’en viser 55 scoringer på 85 kamper, noe som selvsagt er godt driv. PSG-spissen er i tillegg garantert å starte hver eneste kamp, for et lag som er favoritter til VM-gullet. Neymar er kanskje berettiget favoritt, men oddsen for en spiller med hans kvaliteter er raus.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Hvem kan så utfordre Neymar? Lionel Messi er den neste på lista (12.00). Selv om ingen har noe å utsette på Barcelona-angriperens kvaliteter, er hans argentinske lagkamerater muligens ikke gode nok til å hjelpe Messi til de avsluttende rundene.

Som oftest kommer VM-toppscoreren fra et lag som minst spiller seg til semifinalene. Det har vært unntak – som Colombias James Rodriguez i forrige VM – men de er unntakene som bekrefter regelen.

Dersom vi holder oss til spillere fra potensielle semifinalister, er spørsmålet hvem vi kan eliminere? Belgia virker altfor svake defensivt, noe som gjør at vi stryker Romelu Lukaku (17.00). England vil være fornøyd med en kvartfinalebillett, så vi sier adjø til Harry Kane (18.00) også.

Cristiano Ronaldo er priset til 20.00 i odds. Portugal har en viss sjanse til å nå semifinalene, men i de tre foregående Verdensmesterskapene har Real-stjerna kun scoret tre mål. Bedre verdi finner vi derimot i Uruguays angrepsduo Edinson Cavani (25.00) og Luis Suarez (26.00) – spesielt siden sør-amerikanerne har relativt enkel motstand i Gruppe A.

Både Cavani og Suarez er gode outsider-spill, men det er best å konsentrere seg om spillere med utsikter til å spille syv kamper. Siden Spania mangler en utpreget målscorer – og potensielt befinner seg i kaos etter sparkingen av Julen Lopetegui – betyr det Brasil, Frankrike og Tyskland.

I tillegg til Neymar er 21-åringen Gabriel Jesus en verdig kandidat til 17.00 i odds. Manchester City-angriperen har funnet nettmaskene 10 ganger i løpet av 17 landskamper. Men, er det for tidlig å forvente at han skal score mer enn landsmannen Neymar?

Til samme odds finner vi Tysklands Timo Werner (17.00), som tross alt virker som et bedre spillobjekt. RB Leipzig-spilleren har 42 mål på 77 kamper for klubblaget, og 8/14 i landslagssammenheng. Farten vil bli tyskerens fremste våpen i dette mesterskapet.

Frankrike har to hovedutfordrere til toppscorer-tittelen. Antoine Griezmann var toppscorer i EM for to år siden, og regnes som den tredje mest trolige vinneren av Gullstøvelen (14.00). Kanskje mer fristende er Kylian Mbappe til 28.00 i odds. Mbappe har tre scoringer i løpet av fem landskamper i 2018, og har ferdighetene til å lykkes på fotballens fremste scene.

Oddsen er generøs nok, og du trenger således ikke begrense deg til bare én kandidat i dette markedet. Plukk gjerne tre eller fire. Dersom én av dem vinner, stikker du uansett av med en pen fortjeneste.

Beste spill:
Sats på Neymar til 10.50 i odds
Sats på Werner til 17.00 i odds
Sats på Mbappe til 28.00 i odds

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!