Manchester United - Old Trafford

Ligacupen har lenge vært gjenstand for negativ omtale. Etter at turneringen ble omdøpt til Carabao Cup, har imidlertid kritikken nådd nye høyder…

Cupturneringen er nå kjent som Carabao Cup – etter en energidrikk få noen sinne har prøvd eller hørt om tidligere. Komikkens skjær er påtagelig, i det minste utenfor banen.

I den 1. runden ble det annonsert at Charlton skulle møte både Exeter og Cheltenham. Den påfølgende trekningen inkluderte en forvirret John Salako, som ikke visste hvilke lag som skulle spille hjemme og borte. Ingen fikk med seg 3. runde-trekningen, siden den fant sted i Beijing kl 05.15 norsk tid, mens 4. runde overraskende nok forløp uten viderverdigheter. Men, da vi kom til kvartfinalene, gikk tingene galt igjen. Trekningen skulle finne sted på Twitter, men var nesten to timer forsinket.

Med et slikt kaos er det ikke til å undre seg over at turneringen har fått søkelyset rettet mot seg. Og forvirringen rundt trekningene er slett ikke det mest alvorlige. På grunn av en tettpakket terminliste, spiller altså Arsenal mot West Ham tirsdag, og møter Liverpool i Premier League fredag.

Carabao Cup spiller du på hos Coolbet.com, det mest transparente spilleselskapet. Spill hvor oddsen er best!

Rundt disse tider kommer alltid tematikken rundt vinterpause opp. Det er derfor underlig at de engelske klubbene likevel velger å ha to hjemlige cupturneringer. Det å skrote Ligacupen kan hjelpe til med å redusere kampbelastningen. Ikke minst siden semifinalene spilles over to kamper.

Den eneste andre, store fotballnasjonen hvor du finner to hjemlige cupturneringer, er Frankrike. En Premier League-klubb som spiller seg til finalen, kan komme til å spille seks eller syv ekstra kamper, i tillegg til serie, FA Cup og eventuelle europacup-forpliktelser.

Trenerne mener åpenbart at Ligacupen er til heft, og plukker derfor svakere lag. Mens denne tilnærmingen tidligere var reservert lagene i europacupene, er det ikke uvanlig å se at nedrykkstruede lag gjør det samme. Selv Championship-klubber bruker turneringen som arena for reservelagsspillere og unggutter.

Og da tenker du kanskje at dette gjør turneringen jevnere? Så feil kan man ta. Klubbene med de sterkeste spillerstallene og akademiene er de som synes å gjøre det best. Denne uken er Arsenal (1.57), Manchester City (1.47), Chelsea (1.30) og Manchester United (1.41) snaut priset for avansement til semifinalene.

Det er i det hele tatt lite som taler til Ligacupens fordel i disse dager. Spørsmålet er hvorfor man fortsetter med turneringen? Den hadde en gang en rolle å spille, men tidene har endret seg. Til tross for en rekke mislykkede forsøk på å blåse liv i trekningene, virker Ligacupen som et format på sotteseng.