Southampton
Foto: Steve Hogg, CC

Dersom ryktene er sanne, måtte Southampton slå West Bromwich denne helgen for at Mauricio Pellegrino skulle beholde jobben.

Det ble likeledes hevdet at Pellegrino hadde fått klar beskjed om at fire poeng var påkrevd fra kampene mot Brighton og WBA. Siden the Saints allerede hadde spilt uavgjort mot Brighton på hjemmebane, var kun seier godt nok mot the Baggies.

Hvorvidt et slikt ultimatum faktisk ble fremsatt er usikkert. Hva som derimot er sikkert, er at Southampton-styret garantert har vurdert Pellegrinos fremtid. Det overraskende er imidlertid ikke at managere måles fortløpende – også i Southampton. Snarere at ikke de høye herrer på St Mary’s har vist mer beslutsomhet. Før 3-2 seieren over West Bromwich stod nemlig sørkyst-klubben uten seier på 12 kamper i Premier League-sammenheng.

I tre av de fire foregående gangene hadde til alt overmål de rødhvite rotet bort ledelsen. Pellegrino har avslørt seg selv som en i overkant forsiktig manager, hvor det å foreta defensive bytter formelig inviterer til press fra motstanderen.

Det hadde vært mer fornuftig å kvitte seg med Pellegrino i overgangsvinduet. Da kunne en ny trener fått evaluere hvilke posisjoner som måtte styrkes. Fasiten er at Southampton kun hanket inn én spiller, til tross for at de innkasserte hele £75 millioner fra salget av Virgil van Dijk.

Guido Carrillo kom inn dørene for å styrke Saints-angrepet. Rullebladet fra Argentina og Frankrike forteller oss at han slett ikke er den beviselige målscoreren som Southampton trenger. Inaktiviteten i så vel overgangsmarkedet som på trenerfronten er forstemmende. Klubben er i søvngjengermodus, og styrer mot nedrykk.

Kanskje Southamptons motvilje mot å gi treneren fyken handler om at de ikke vil vedgå at det var feil å sparke Claude Puel? Videre, at de erstattet franskmannen med en herremann uten en like imponerende CV. Feilen er åpenbar for de fleste, men det finnes to potensielle erstattere som kan rydde opp i rotet etter Pellegrino.

I et forsøk på å redde seg unna nedrykk, har både Stoke og Watford foretatt rokeringer på sidelinja. Det kan paradoksalt være til Southamptons fordel. Både Mark Hughes og Marco Silva står uten arbeidsgiver, noe som gjør dem til klare kandidater.

Southamptons hang til å ansette utenlandske trenere gjør at de muligens heller mot Silva. Men, Hughes skal så visst ikke avskrives. Til tross for at waliseren er tidligere Saints-spiller, er mange Soton-supportere mildt sagt lunkne til tanken på Hughes. Det var også Stoke-fansens reaksjon før han ledet the Potters til tre strake plasseringer på øvre halvdel. La oss heller ikke glemme at Stoke var morsommere å se på under den gamle målmaskinen sammenlignet med i Tony Pulis’ regjeringstid.

Uansett hvilken manager Southampton måtte ansette når de før eller senere kvitter seg med Pellegrino, er det en brukbar stall å jobbe med for etterfølgeren. Det er uansett ingen tvil om at utgangspunktet for en eventuelt ny trener er vanskelig. Noe som skyldes Southamptons beslutningsvegring.