Southampton
Foto: Steve Hogg, CC

Dersom Southampton vinner sine tre gjenstående kamper, ender de på 41 poeng. Det betyr at ingen av lagene på nedre halvdel av Premier League-tabellen er matematisk trygge fra nedrykk…

Realistisk sett har enkelte klubber trolig gjort nok til å sikre seg fornyet kontrakt. Det er derfor mulig at Crystal Palace, Bournemouth, Watford og Brighton allerede er klare for en ny Premier League-sesong, selv om de ikke skulle ta poeng i de gjenstående kampene.

For lagene under vil derimot mye avhenge av prestasjonene i de avsluttende kampene. Èn enkelt seier tar Southampton forbi Swansea, og de blir liggende likt med Huddersfield og West Ham. The Saints har bedre målforskjell enn begge.

Det er Huddersfield som har den tøffeste ligainnspurten foran seg. Manchester City på the Etihad venter i neste runde – en motstander som øyner muligheten til å runde magiske 100 poeng. Deretter står Chelsea for tur – et lag som kjemper om Champions League. Avslutningsvis møter The Terriers Arsenal hjemme i Yorkshire, i hva som er Arsene Wengers siste Premier League-kamp.

West Bromwich (ikke odds) og Stoke (1.06) regnes som klare for nedrykk allerede. Southampton er på sin side priset til 2.05 i odds for degradering. Huddersfield (2.55) er slik sett en fristende priset dumpekandidat. Huddersfields beste – og kanskje eneste – sjanse til å plukke flere poeng, er mot et Arsenal-mannskap med en skrekkelig bortestatistikk denne sesongen.

Ikke slik at Southampton møter walkover-materiale de heller. The Saints tar turen til Merseyside og Everton. The Toffees er i veldig god form hjemme på Goodison, mens Swansea venter deretter i hva som omtales som en klassisk sekspoenger. Sesongens siste kamp er hjemme på St Mary’s mot imponerende Manchester City.

Swansea gir 3.25 ganger pengene tilbake for nedrykk. Med 33 poeng ligger de kun ett poeng klar av Southampton, men med langt svakere målforskjell. Waliserne har heller ikke vunnet på seks kamper (0-3-3). Tapene har vel og merke kommet mot Manchester United, Manchester City og Chelsea, og de gjenstående kampene er mot langt mer overkommelig motstand. Bournemouth, Southampton og Stoke står på menyen, hvorav to av oppgjørene er hjemme på Liberty Stadium.

Kanskje er det verdt å sette et aldri så lite spill på West Ham til 16.00 i odds. The Hammers har gode muligheter for å plukke poeng denne helgen, når de møter et Leicester-lag som allerede tenker på solhatt og fluktstol. De siste kampene inkluderer Manchester United og Everton, noe som kan bety kun ett poeng på de tre siste kampene. Da kan det plutselig bli skummelt.