Harry Kane er en av de spillerne folk er lystne på å avfeie. I løpet av spissens karriere har de samme hevdet at han ikke egentlig er så god som mange skal ha det til…

Selv mange Tottenham-fans trodde at han ikke ville være i stand til å bekle rollen som klubbens fremste spiss. Som ung og lovende spiller ble han latterliggjort av de samme som nå omtaler Kane som ”En av våre egne”. Da målene begynte å trille inn i 2014/2015-sesongen, var det i følge med ironiske memes fra Spurs-fansen. Det sier litt om hvor liten tro de hadde på Kane.

Målmaskinen rundet av gjennombruddssesongen med 31 scoringer – samtlige turneringer medregnet. Andre klubbers supportere var raskt ute med å bruke merkelappen ”blaff”, men angriperens sedvanlig trege sesonginnledning som bevis. Likevel skulle Kane motbevise kritikerne da han satte inn 25 Premier League-mål – fire fulltreffere mer enn den foregående sesongen.

Kane var så visst ikke et blaff i den andre eller tredje sesongen heller. Hver eneste sesong leverer spissen flere mål enn forrige for Tottenham. 2017/2018 var den første sesongen hvor målsniken fant nettmaskene 30 ganger i Premier League-sammenheng, og første gang han klokket inn til over 40 scoringer totalt (41).

I sommerens VM gikk 25-åringen hen og vant Golden Boot med seks mål – bare for å bli møtt med argumentene om at flere av scoringene var straffespark eller kom mot svake motstandere. Kritikken kom på ingen måte utelukkende fra andre nasjoners supportere, men også England-fans.

Fotball har blitt så giftig, at det virker umulig for en viss type snøblinde fans å vedgå at en annen klubbs spiller er en god fotballspiller. Det er til alt overmål tilfelle når spilleren scorer mål for landslaget.

Kane hadde en treg start på sesongen, selv målt etter hans egne standarder. Han har sett ut som om han trenger en pust i bakken. Likevel har han maktet å skrive seg inn i målprotokollen 10 ganger i løpet av 16 kamper for Tottenham. Med seks Premier League-mål på samvittigheten ligger han kun to bak toppscorer Sergio Agüero. I Champions League viser fasiten fire nettsus på like mange kamper.

På landslaget har Kane imidlertid opplevd måltørke, i form av syv målløse kamper siden straffescoringen mot Colombia i VM. Det var imidlertid aldri fare for at Gareth Southgate ville vrake ham. For Southgate visste at Kane ville finne tilbake til scoringsegenskapene. Landslagssjefen hadde rett, for hvem andre sørget for seiersmålet mot Kroatia og samtidig semifinalebilletter i Nations League?

Utrolig nok var det fremdeles engelskmenn som klaget over Kanes totale oppvisning i kampen. Som spiss taler uansett statistikken for seg selv. Kane står nå med 20 scoringer på 35 kamper for England. Han har nådd milepælen raskere enn mange av verdens beste spisser – som David Villa (38), Miroslav Klose (44), Thierry Henry (49) og Zlatan Ibrahimovic (52).

De som krangler om Kanes evner er utelukkende ute etter å diskutere. England har produsert en spiss i verdensklasse, og det er kun Tottenham-fansen som omtaler ham som ”sin egen”.