Sam Allardyce
Foto: Ben Sutherland, CC

Det ligger an til en trøblete julefeiring for halvparten av Premier League-klubbene…

17 kamper inn i sesongen er det kun seks poeng som skiller bunnlaget Swansea og Southampton på 11. plass. Halvparten av lagene i serien befinner seg dermed i nedrykkskampen, og det er et åpent spørsmål hvem som rykker ned.

Tabelljumbo Swansea er favoritter til degradering med 1.40 i odds, noe som er en rimelig oppsummering av walisernes overlevelsessjanser. Etter å ha solgt Gylfi Sigurdsson og Fernando Llorente i sommerens overgangsvindu, mangler the Swans både kreativitet og målscorere. Så fremt de ikke treffer med spillerkjøp i januar, er de fortapt.

De andre lagene under nedrykksstreken viser tegn til bedring. West Ham har knepet fire poeng mot London-rivalene Chelsea og Arsenal, og det er tydelig at the Hammers har begynt å respondere på David Moyes’ metoder. Østkant-klubben er nå kun den 6. mest trolige dumpekandidaten til 3.50 i odds. Kvalitetene i laget tatt i betraktning, bør de holde seg.

All odds er hentet fra Coolbet.com, det mest transparente spilleselskapet. Spill hvor oddsen er best!

Crystal Palace er ubeseiret på seks kamper, og omsettes til 4.00 i odds på å spille i the Championship kommende sesong. Roy Hodgson har gjort en strålende jobb med tanke på å snu Eagles-skuta etter at Croydon-klubben tapte sesongens syv innledende kamper. Prestasjonen er spesielt imponerende sett i lys av at Hodgsons eneste friskmeldte spiss, Christian Benteke, har til gode å score et eneste mål denne sesongen.

Så hvem er kandidatene som kan erstatte West Ham og Crystal Palace blant de tre nedrykslagene? Kun målforskjell holder West Bromwich (2.50) på riktig side av streken. De tok imidlertid et verdifullt poeng på Anfield tidligere denne uken, og klokket inn til en plass midt på tabellen forrige sesong. Alan Pardew skal være i stand til å lede The Baggies inn i smult farvann.

Nedrykk er imidlertid aldri langt unna de nyopprykkede lagene, og trioen som kom fra the Championship før sesongen er så visst ikke trygge. Newcastle (3.25) virker å være verst stilt av dem alle i kjølvannet av åtte kamper uten seier. Rafael Benitez har – ikke overraskende – klaget på manglende investeringer i spillerstallen før sesongen. Mye mulig bærer det mot nedrykk, dersom ikke Newcastle får nye eiere og penger til spillerkjøp i januar.

Brighton (3.00) og Huddersfield (2.25) har tilsynelatende bedre sjanser. The Seagulls står uten seier på de seks seneste kampene, men har tross alt møtt Manchester United, Liverpool og Spurs i samme periode. Samtidig er det lett å glemme at The Terriers imponerte tidligere denne sesongen. Huddersfields hjemmeform kan bli redningen. Kun Tottenham, Manchester City og Chelsea har reist fra John Smith’s Stadium med full pott.

Lag som Southampton (20.00) og Bournemouth (5.00) har spillermateriellet til å overleve, mens Stoke (4.50) meget vel har behov for trenerbytte for å sikre fortsatt Premier League-spill. The Potters har sluppet inn flest baklengs av samtlige lag, mens de mangler en utpreget målscorer. Mark Hughes har for all del gjort en god jobb de seneste sesongene, men det er en følelse av ”Hit, men ikke lenger”.

I skrivende stund er Swansea, Newcastle og Stoke de fremste kandidatene til nedrykk. Men, du kan være sikker på at det kommer til å endre seg i løpet av de kommende månedene. Selv om gullkampen kanskje er avgjort allerede, vil spørsmålet rundt hvem som må ta den tunge veien ned sørge for fortsatt spenning.

All odds er hentet fra Coolbet.com, det mest transparente spilleselskapet. Spill hvor oddsen er best!