Etter fire scoringer i løpet av de to første kampene denne sesongen, er Sergio Agüero den nye favoritten til å vinne Golden Boot (4.00)…

Et mål mot Arsenal og deretter hat-trick mot Huddersfield, har sendt Agüero til topps på listen over målscorere. Harry Kane (4.75) og Mohamed Salah (6.00) følger på plassene bak. Etter en så vidt god sesonginnledning kan vi imidlertid forvente at oddsen på Agüero som toppscorer vil synke. At han skal være favoritt såpass tidlig er derimot en overilt reaksjon.

Kane og Salah har bokført to mål så langt. Begge kunne imidlertid hatt flere scoringer på samvittigheten. Kane er på sin side notorisk treg ut av startblokka, og hadde aldri tidligere satt ballen i nota i august måned. Kane hadde et par gode sjanser i samme kamp mot Fulham, mens Salah enkelt burde tegnet seg for et par nettkjenninger mot Crystal Palace mandag kveld.

Forrige sesongs rivaler bør begge være foran Agüero i markedet. Salahs odds er især fristende, siden det er altfor tidlig å avskrive mannen med 32 Premier Leaguescoringer som et blaff.

Agüero har heller ikke vært i nærheten av slike tall i én og samme sesong. Argentinerens beste var 2014/2015-sesongen, da han satte inn 26 mål. Det var samtidig den eneste anledningen hvor City-stjernen har stukket av med Golden Boot-troféet i løpet av syv sesonger i engelsk fotball. Kane har på sin side forbedret seg i de to seneste årene – 2016/2017: 29 og 2017/2018: 30.

Det er ingen tvil om at Agüero er en av de beste spissene vi har hatt mulighet til å oppleve i Premier League. Mannen er nå den 10. mestscorende i Premier League-sammenheng med 146 mål. Spillerne foran ham – Les Ferdinand, Michael Owen, Jermain Defoe og Robbie Fowler – er alle innenfor rekkevidde.

Likevel er historien om Agüeros målbeholdning en beretning om fantastisk ujevne prestasjoner. Ingen spiller i Premier League-historien har bedre mål-pr-minutt-rate, men Agüero har slitt med å få med seg nok kamper til å ta toppscorertittelen.

Og det er selvsagt skadeproblemene som ofte har stukket kjepper i hjulene i jakten på Golden Boot-tittelen. Sånn som i 2013/2014-sesongen, da spissen tegnet seg for 17 scoringer i løpet av 23 kamper. Eller tilbake i 2015/2016, da Agüero skapte nettsus 24 ganger på 30 opptredener. Legg også til suspensjoner, og en faktor han ikke har kontroll over – Pep Guardiolas mange offensive alternativer.

For den godeste Guardiola kan benytte Agüero som ensom svale på topp, eller i tospann med Gabriel Jesus – som han gjorde mot Huddersfield. Eller kanskje Jesus alene, eller Raheem Sterling som en «Falsk nier». Siden Manchester City tar sikte på å vinne hver eneste turnering de deltar i – med Champions League som spesielt prioritert – er det trolig at Agüero vil bli spart i en rekke Premier League-kamper. Selv når han er frisk nok til å spille. Forrige sesong ble fasiten 21 mål på kun 25 ligakamper.

Dersom han slipper unna alvorlige skadeproblemer, kan Agüero uten til tvil nette mer enn 20 mål. Om det blir nok til å holde navn som Kane og Salah bak seg – spillere som garantert spiller hver eneste uke – er heller tvilsomt.