Fulham FC
Foto: Gareth Williams, CC

Det tilhører sjeldenhetene at en Championship-manager kobles til en større Premier League-klubb. Det er derfor en fjær i hatten for Slavisa Jokanovic når han foreslås som Antonio Contes etterfølger i Chelsea…

Fulham-treneren har også blitt linket til Southampton, etter å ha imponert siden han overtok tømmene på Craven Cottage tilbake i desember 2015. Etter å ha reddet Fulham fra nedrykk, ledet serberen London-laget til playoff-spill forrige sesong. Også i år er the Cottagers med i kampen om opprykk.

I kjølvannet av 14 kamper uten tap, har Fulham klatret opp til 4. plass i the Championship – kun fem poeng bak Cardiff på 2. plass. Jokanovic imponerer ikke utelukkende gjennom resultatene, men også med ”riktig” fotballfilosofi og evnen til å bygge lag.

Fulham har til fulle dratt nytt av lånemarkedet for å fylle posisjonene hvor de mangler alternativer. Spillere som Tomas Kalas, Oliver Norwood, Sheyi Ojo og Lucas Piazon kom alle fra Premier League-klubber i sommerens overgangsvindu. Det er imidlertid to forsterkninger som kom i januar som for alvor har forvandlet dette Fulham-laget.

Uten en skikkelig angriper, gikk Fulham til anskaffelse av Aleksandar Mitrovic fra Newcastle. Den serbiske landslagsspilleren har levert fem scoringer i løpet av syv kamper. Joka hanket likeledes inn venstrebacken Matt Targett fra Southampton, noe som har gitt anledning til å flytte stjerneskuddet Tyan Sessegnon lenger frem på banen. Sessegnon, som regnes som et av de mest spennende talentene i engelsk fotball, har 14 seriemål på samvittigheten denne sesongen. Smått utrolige tall for en 17-åring som har spilt brorparten av kampene som back.

Tom Cairney er arkitekten på midtbanen – en spiller Jokanovic har bygd et meget balansert mannskap rundt. Stilen som Fulham-manageren forfekter er også hvorfor han kobles til større klubber, mens de mer pragmatiske Championship-trenerne rutinemessig overses.

Slavisa Jokanovic tilbragte to sesonger på Stamford Bridge som spiller i årene 2000-2002. Det kan virke som om han har gjort et visst inntrykk på Roman Abramovich, selv om Luis Enrique fremdeles er favoritt til å bli Chelseas neste trener. Skulle den forhenværende Barcelona-treneren søke hyre andre steder, er Jokanovic et hett tips.

Chelsea har kuttet dramatisk i pengebruken de seneste sesongene, og det vil ikke være overraskende dersom de sikrer seg en manager som ikke er avhengig av dyre spillerkjøp. Jokanovic kan vise seg som nettopp den mannen. I mellomtiden må han konsentrere seg om å lede Fulham til opprykket som glapp mellom hendene forrige sesong.