Hva skal egentlig til for at Jose Mourinho får sparken som Manchester United-manager?

Laget har absolutt null sjanse til å utfordre Manchester City og Liverpool i kampen om Premier League-troféet. Legg også til at Jose & Co befinner seg åtte poeng bak en topp fire-plassering. Sistnevnte er en overkommelig oppgave under normale omstendigheter. Men, lag som Spurs, Chelsea og Arsenal leverer langt jevnere – noe United ikke makter.

Og hvorfor skulle vi kunne forvente at Manchester United leverer jevnt gode resultater når Mourinho selv ikke har peiling på hva som er hans beste ellever? Portugiseren virker å håpe at han snubler over vinnerformelen. Men, når en trener plukker personell basert på desperasjon heller enn strategi, er det vel tid for nye krefter. Eller?

Resultatene i seg selv er et godt argument for at United har behov for en ny manager. Ikke bare er håpet om Champions League-billetter forsvinnende lite, men laget er i skrivende stund også bak Europa League-plassene også. Bak både Everton og Bournemouth. Med målforskjell på -1 kan United bli forbigått av Leicester, Brighton og Watford denne helgen. Og innen mandag kveld kan rødtrøyene ligge på nederste halvdel av tabellen.

Forrige sesong kunne Mourinho skryte av å ha Premier Leagues tetteste forsvar. Denne sesongen er soliditeten forduftet som dugg for solen. Forsvarsspillet i 2-2-kampen mot Arsenal tidligere denne uka var under enhver kritikk. Og 25 baklengs etter 15 kamper betyr at 14 lag har bedre kontroll i de bakre rekker enn United.

Når et Mourinho-mannskap ikke evner å forsvare seg, er det vanskelig å se poenget med å la ham bli værende. Tiden som United-trener vil garantert få sitt endelikt før eller senere denne sesongen – eller etter sesongslutt. Så, hvorfor forlenge tragedien?

Selv om det ikke er noen i klubben som ønsker å hanke inn en ny manager midt i sesongen, kan verken resultatene eller fotballen som spilles bli verre. Eksempelvis ved å la U23-manager Ricky Sbragia eller akademi-sjef Nicky Butt få holde tømmene. I det minste kan fansen igjen være i stand til å glede seg over å se laget spillet igjen, og klubben vil stå fritt til å identifisere en ny manager.

Helgens kamp mot Fulham er potensielt United-styrets ”siste dråpe”. United har nemlig ikke vunnet noen av de fire seneste Premier League-kampene. Og selv om Fulham er tabelljumbo, har de potensial til å lage krøll for Mourinhos gutter.

Under den nytilsatte Claudio Ranieri, har the Cottagers plukket fire poeng i løpet av de tre seneste kampene. Vest-London-laget har slått Southampton, tapt 0-2 for Chelsea og nesten beseiret formlaget Leicester (1-1). Resultatene forteller oss at Fulham har alle muligheter til å stikke kjepper i hjulene på et United-mannskap, som har spilt uavgjort mot Crystal Palace og Southampton den siste tiden.

Oddsen på at Manchester United vinner (1.35) er absurd lav. Joda, Old Trafford-laget har så visst spillemateriellet til å gå seirende ut, og det vil for så vidt ikke overraske om poengene blir med tilbake til Manchester. Det er imidlertid vel så sannsynlig at gjestene avgir poeng. Uavgjort til 5.50 eller at Fulham unngår tap (1/X) til 3.30 i markedet Dobbelsjansen er spillobjekt verdt å vurdere.