Manchester United har blitt enige med Shakhtar Donetsk-spiller Fred om en overgang. Det er et kjøp som kjapt kan hjelpe rekordmannen Paul Pogba…

Forrige sesong slet United ofte med å finne balansen sentralt på midtbane. Kombinasjonen Pogba/Nemanja Matic fungerte ganske enkelt ikke. Pogba var ikke disiplinert nok defensivt, og Matic ble dermed overkjørt av motstanderne. Matic er på sin side treg, og har ikke pasningsevnene til å gi ballen til Pogba i posisjoner hvor han kan straffe motstanderen.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Men, selv om samarbeidet ikke fungerer optimalt, finnes det en mulighet. De trenger en annen midtbanespiller som ”bro”. Ander Herrera og Scott McTominay forsøkte seg i den rollen, men heller ikke den konstellasjonen virket helt riktig. Rettere sagt; Pogba virket fortsatt som om han spilte med bremsene på.

Den franske landslagsspilleren tegnet seg for 10 målgivende pasninger i Premier League forrige sesong. Kun Kevin De Bruyne, David Silva, Leroy Sane og Raheem Sterling kan vise til bedre tall – en kvartett som spilte for gullvinnerne Manchester City. Pogbas talent til tross; vi har en følelse at det bor mer i mannen. At Pogba er en spiller god nok til å dominere kamper, og at han er kapabel til å inspirere Manchester United i jakten på store troféer.

Les også: Bale kan hjelpe United til Premier League-gull!
Les også: United er Bales naturlige stoppested

En stund trodde vi at Matic kunne være spilleren som ville gi Pogba friheten og plattformen til å få ut sitt fulle potensial. Nå er det Fred som forventningene hviler på.

I alle fall på papiret synes det at brasilianeren har kvalitetene som trengs for at Pogba skal blomstre. Fred og Pogba, sammen med Matic, vil være en uhyre sterk midtbane. Fred er i stand til å assistere Matic i det defensive arbeidet, men han er også en kreativ herremann. En boks-til-boks spiller med et ferdighetsregister som gjør at han kan bekle både Matic eller Pogbas roller om det skulle trengs.

Med sine 167cm på strømpelesten er det godt Fred er sterkere enn han ser ut til ved første øyekast. Både når det kommer til taklinger og når han skjermer ballen. Det at han ikke er veldig høy er en fordel på en tettpakket midtbane, hvor han kan bidra til at ballen beveger seg kjappere – og at overgangen mellom forsvar og angrep flyter bedre.

Les også: Grådighet kan ødelegge Premier League
Les også: Problemer i Chelsea!

Pogba ønsker åpenbart å spille på venstresiden i en midtbanetrio, hvor han kan skjære inn sentralt for å bruke høyrefoten. Venstrebeinte Fred kan på sin side bekle høyresiden i troikaen. Alle bitene i Uniteds midtbanepuslespill virker nå å være på plass.

Og da er det ingen flere unnskyldninger Pogba kan benytte seg av. United har nå hanket inn to sentrale midtbanespillere for å få det beste ut av mannen. Det er på tide at Pogba leverer varene.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!