Frankrike har en av de beste landslagstroppene i sommerens VM. Likevel sliter Didier Deschamps med å få det beste ut av nasjonens mange stjerner…

Lørdag måtte Frankrike ta til takke med 1-1 mot et ungt USA-mannskap, etter å ha ligget under. En kveld som skulle sende Les Bleus til Russland med selvtillit i lommene, endte snarere med spørsmålstegn og bekymringer. Er dette laget stabilt nok til å vinne Verdensmesterskapet?

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

For blåtrøyene har en tendens til å rote det til i kamper de bør vinne med både en og to armer på ryggen. I EURO 2016 karet de seg til seier over Romania og Albania med scoringer i sluttminuttene. Etter å ha prikket inn en slags form i utslagsrundene tapte Frankrike finalen mot et direkte svakt Portugal.

Etter EM-sluttspillet har vi ikke trengt å vente lenge mellom hver franske skuffelse. I 2016 var det to stk 0-0 mot Hviterussland og Elfenbenskysten. I 2017 handlet nedturene om tap for Sverige og 0-0 på eget gress mot fotballdvergen Luxembourg. Inneværende år har Frankrike tapt for Colombia og som nevnt spilt uavgjort mot USA.

De fleste av resultatene derimellom har vært gode. I en turnering, derimot, skal det ikke mer enn en dårlig dag på jobben til før to år med forberedelser er bortkastet. Oddsen på at Frankrike vinner sommerens mesterskap er 7.50. Landslagstroppen er spekket med flere talenter enn nasjonene som er rangert over dem – Spania (7.25), Tyskland (5.75) og Brasil (5.15) – men Frankrike er på langt nær like jevne i prestasjonene.

Det er gjerne lagene som spiller disiplinert og defensivt som Frankrike sliter med å bryte ned. Skylden for dét problemet må stiles Deschamps, hvis trener har hatt ansvaret for dette landslaget siden 2012. Det er seks år uten et eneste trofé. Det franske landslaget spiller stramt, og de hurtige angrepsspillerne er bedre egnet til kontringsspill heller enn å slite mot tøffe forsvar. Paul Pogbas formsvikt i Manchester United gjenspeiles i prestasjonene på landslaget.

Frankrike har i tillegg forsvarsproblemer. Backposisjonene virker veldig svakt besatt, hvor førstevalgene Djibril Sidibe og Benjamin Mendy har vært ute med skader mesteparten av sesongen. Mellom stengene har Hugo Lloris vært på nedadgående for både klubb og landslag.

Kanskje alt klaffer for Frankrike denne sommeren. Men, det er flere spørsmålstegn ved dette laget sammenlignet med de fremste rivalene. Nå som Zinedine Zidane er arbeidsledig kan dette være Deschamps’ siste mulighet til suksess.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!