Manchester City
Foto: Agnieszka Mieszczak, CC

Pep Guardiola har avfeid muligheten for at Manchester City stikker av med fire titler denne sesongen med ”Umulig”. Men, er det egentlig en så latterlig idé?

Den spanske treneren ga sin vurdering av utsiktene til at City kunne vinne Champions League, Premier League, FA – og Ligacupen etter midtukeoppgjøret mot Leicester. City møtte nemlig the Foxes i den såkalte Carabao Cupen, og tok seg videre til semifinalene på straffespark.

Kanskje den jevnspilte kampen fikk Guardiola til å uttale seg med forsiktighet under pressekonferansen? Likevel tok Guardiola en stor sjanse da han sendte utpå et svekket mannskap borte mot et Premier League-lag i god driv. Hadde Pep plukket en sterkere ellever, skal vi ikke se bort fra at de lyseblå hadde vunnet riktig så komfortabelt.

Etihad-laget har tross alt slått sine nærmeste rivaler i ligaen – Manchester United og Chelsea – på bortebane, i tillegg til at de har gjort av med Arsenal, Liverpool og Tottenham hjemme i Manchester. I Champions League har de slått Napoli både hjemme og borte.

Etter å ha slått Leicester, er City selvsagt skyhøye favoritter før Bristol City i semifinalene av Ligacupen. Gleden over å slippe en potensielt slitsom affære over to kamper mot et annet topplag er garantert stor. Ikke minst kan Guardiola nok en gang ta seg råd til å sende utpå unggutter og reservelagsspillere.

City har likeledes hatt Fru Fortuna med seg i Champions League-trekningen, hvor de møter Basel. Oddsen på at Guardiola & Co blir i finne i kvartfinalene er naturligvis ikke høyere enn 1.08.

Flaks må vi også kunne si at City har hatt med FA Cup-oppsettet, hvor Burnley venter. Det gjør at vi kan fastslå at klubben svinger seg videre i samtlige tre cupturneringer. Innen de trekkes mot et skikkelig lag, kan Premier League-tittelen så godt som være i boks.

For Manchester City har 11 poeng ned til byrivalen Manchester United. Guardiola kan faktisk komme i en situasjon hvor han kan hvile spillere i Premier League-kamper, og heller fokusere på cupspill.

Slik har klubbens dominans vært denne sesongen, at det ikke er noen grunn til hvorfor de ikke skal forsyne seg av både Premier League-tittelen og begge hjemlige cupturneringer. Champions League er vel og merke noe ganske annet, selv om City er favoritter til også den pokalen (4.00).

Til tross for at det naturlig nok ikke er plankekjøring å sikre seg fire titler, er det heller ikke umulig for et lag av Manchester Citys kaliber. Det sier ikke rent lite om kvaliteten på mannskapet Pep Guardiola råder over.