Zinedine Zidanes Real Madrid-exit har stjålet de fleste overskriftene den siste tiden. Det er imidlertid ikke det eneste som har skjedd på fotballfronten. Torsdag fikk nemlig Everton sin Marco Silva…

Everton forsøkte å hente Silva allerede etter at de sparket Ronald Koeman. Men, selv om forsøket ikke lyktes den gang, valgte Watford å kvitte seg portugiseren etter den tøylesløse Everton-flørten. Ikke til undre seg over, da Silvas oppførsel ødela harmonien i laget.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Siden starten av forrige sesong har Everton altså hatt tre trenere, mens Silva har vært i fire klubber på like mange år. Begge parter trenger desperat en periode med stabilitet for å ta steg i riktig retning.

Den forhenværende Hull-treneren sitter nå i Everton-stolen etter at Goodison Park-klubben kvittet seg med Sam Allardyce. Sistnevnte overtok på sin side etter Koeman. Big Sam maktet ikke å levere en type fotball som verken fansen eller de høye herrer på Merseyside kunne leve med. The Toffees var eksempelvis det Premier League-laget som skapte færrest sjanser, skudd og skuddforsøk på mål i løpet av Allardyce’ regjeringstid.

Slikt er selvsagt ikke bra nok for en klubb som Everton. Silvas første oppgave er å bedre spillestilen, samt innprente en klar taktisk plan. Dersom han makter dét, vil han oppleve at Everton-supporterne kan tilgi sviktende resultater i starten.

Et stort problem for begge Everton-trenerne forrige sesong, var den ubalanserte stallen. Midtstopperne Phil Jagielka og Ashley Williams har passert middagshøyden, mens de hanket inn Davy Klaasen, Wayne Rooney og Gylfi Sigurdsson – en trio som alle ønsket å spille i den samme offensive midtbaneposisjonen.

Silva er nødt til å jobbe tett med Evertons nye, tekniske Direktør, Marcel Brands. De bør kvitte seg med et par av de eldre spillerne, samt hente nye fjes i nøkkelposisjonene. Hva som er bra, er at Everton har en rekke gode spillere i rekkene. Slike som ikke har prestert på sitt beste, men med potensial. Nyervervelser som Michael Keane, Morgan Schneiderlin og Sigurdsson faller alle inn i denne kategorien.

La oss heller ikke glemme at Everton kan skilte med et av de beste akademiene i landet, samt at de har gjort et par smarte kjøp av unggutter de seneste sesongene. Navn som Kieran Dowell, Henry Onyekuru og Ademola Lookman har alle lagt bak seg gode utlån, og håper på spilletid under Silva kommende sesong.

Det er i det hele tatt mange grunner til at Everton-fansen kan være optimistiske med tanke på neste sesong. Det har ikke vært mangel på ”ny giv” de siste sesongene, men i Silva har de en manager som har grunn til å føle seg heldig bare ved muligheten til å trene klubben. Nomaden har mildt sagt mye å bevise.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!