Anfield - Liverpool

Semifinale-trekningen for Europa League og Champions League er unnagjort. Skjebnen vil ha det til at favorittene møtes i begge turneringene. Her er en kjapp vurdering av oppgjørene…

Europa League: Arsenal vs Atletico Madrid

Arsenal har nok kvalitet i stallen til å tukte enhver motstander når de har dagen. Hvorvidt de kan gjøre av med et Atletico med europacup-erfaring i bøtter og spann er usikkert. Spesielt over to kamper.

Madrassmakerne akter i tillegg å holde tett bakover. Klubben har kun sluppet inn syv baklengs i løpet av 12 europacup-kamper denne sesongen. Den spanske hovedstadsklubben burde i så måte bli i overkant vrien for et Gunners-lag som gjerne taper for topplagene.

Europa League: Marseille vs Red Bull Salzburg

Verken Marseille eller RB Salzburg ble forventet å ta seg videre i turneringen, etter å ha tapt de første oppgjørene mot Leipzig og Lazio henholdsvis. Nå er Marseille favoritter til å ta seg videre til finalen, og kanskje vi skal forvente det uventede nok en gang?

Marseille befinner seg på fjerdeplass i hjemlige Ligue 1, og formen er alt annet enn stødig. Salzburg er på sin side åtte poeng klar av nærmeste utfordrer i den østerrikske Bundesligaen, og har kun to tap i løpet av de 38 seneste kampene. Det kan være smart å satse på at outsiderne tar seg til finalen.

Champions League: Bayern München vs Real Madrid

Det er to tungvektere som møtes i form av Bayern München og Real Madrid. Oddsen på de spanske gigantene har gått opp til 3.00 etter denne trekningen, men er likevel knepne favoritter. Bayern følger like bak med 3.20 i odds for Champions League-triumf.

Los Blancos har kanskje gått seirende ut i de to seneste innbyrdes mellom disse klubbene – inkludert fjorårets kvartfinaler hvor de vant 6-3 sammenlagt. Likevel har Real fremstått svakere i denne turneringen denne sesongen, og dette kan bikke begge veier – noe oddsen også reflekterer.

Champions League: Liverpool vs Roma

Oddsen på at Liverpool vinner Champions League er nede i 3.35 etter at de trakk Roma opp av hatten. Rødtrøyene gjør imidlertid klokt i å unngå undervurdering av italienerne. Klubben fra ”Den Evige Stad” kom seg videre fra en tøff gruppe, og sjokkerte Barcelona i kvartfinalene. Roma har i tillegg en spillestil som Liverpool kan finne vanskelig å bryte ned.

Serie A-klubben har fremdeles ikke sluppet inn baklengs på eget gress i Champions League-sammenheng denne sesongen. Patent forsvarsspill kan begrense Liverpool-angrepets muligheter. Selv om Jürgen Klopp & Co er berettigede favoritter, er 1.47 i odds for avansement i overkant snaut. Mye avhenger også av hvordan Liverpool farer i den første kampen på Anfield.