Burnley - Turf Moor

Det var ikke bare Chelsea-fansen som gledet seg over semifinaleseieren over Southampton i FA Cupen. Burnleys trofaste supportere smilte garantert også bredt…

For Chelsea-seieren garanterer en Europa League-plass for laget som havner på syvendeplass i årets Premier League. Englands tre Europa League-plasser gis til Ligacup-vinnerne, laget som løfter FA Cup-troféet og klubben som havner på femteplass i Premier League. Men, siden Ligacupen allerede er vunnet av ligamesterne Manchester City, og FA Cup-finalen går av stabelen mellom nåværende 5. plassen og de trolig sølvvinnerne, vil de som klokker inn til 6. og 7. plass stikke av med Europa League-billetter.

Burnley har åtte poeng ned til Everton (8. plass) og ni poeng til Leicester (med en kamp mindre spilt). Det betyr at Sean Dyche & Co kun trenger ytterligere fire poeng på de gjenstående tre kampene for å sikre seg Europa League-spill. Det tar høyde for at rivalene vinner samtlige av de gjenstående kampene. I realiteten er trolig bare et par poeng tilstrekkelig.

Det vil i så fall være en fremragende prestasjon av så vel klubb som manager Dyche, to suksesshistorier som er knyttet til hverandre. Husk at Burnley ble degradert fra Premier League tilbake i 2014/2015. Mange klubber ville kvittet seg med treneren i løpet av sesongen, i et forsøk på å beholde plassen. Burnley valgte snarere å ha tro på mannen som ledet dem til opprykk, og ble belønnet med Premier League-retur på første forsøk.

Kontinuitet er en faktor som har gitt Burnley suksess, og som mange Premier League-klubber mangler. Dyche har vært på Turf Moor siden 2012. Og når Arsene Wenger takker av som Arsenal-manager denne sommeren, vil kun Eddie Howe ha vært i en Premier Leauge-klubb lenger (17 dager).

Til tross for Dyche’ prestasjoner i Lancashire har ingen andre toppklubber forsøkt å hente ham. Mye tyder i så måte på at kontinuiteten lever videre for the Clarets. Ikke slik å forstå at Dyche har ønsket å forlate Burnley. Og Europa League-spill er i tillegg en god belønning for den strålende jobben han har gjort. Europacup er i tillegg god utdanning for en manager med ambisjoner.

Europa League er i beste fall en strabasiøs affære. For et lag som havnet på syvendeplass, vil det inkludere kvalifiseringsrunder som tar til allerede i sommer. Dyche er nødt til å forsterke laget i en rekke posisjoner. For eksempel har Burnley kun tre rendyrkede midtstoppere.

Å skulle klare dette med Burnleys begrensede budsjett vil være en utfordring, og Dyche må belage seg på å rotere laget i takt med skadeproblemer. Det er realitetene når man er trener for en klubb i vekst, og Dyche har nå mulighet til å vise at han er mann for jobben. Realistisk sett er det ingen bedre jobb i vente for den gamle midtstopperen før neste sesong er over.