Den danske landslagstrener, Åge Hareide, skapte nylig panikk i Nord-London da han snakket om Christian Eriksens skadeproblemer…

Spill på Premier League med Coolbet!

På spørsmål om Eriksens fravær fra troppen som møter Irland i Nations League, hadde Hareide følgende å melde: ”Christian har hatt et mageproblem. En slik skade kan være kronisk, og det er slik at Tottenham også frykter det samme.

Ikke før Hareides ord hadde nådd de ivrige, manipulerende fingrene til engelske overskriftsmakere, hadde Eriksen ”kroniske mageproblemer”, og spekulasjonene gikk på at midtbanespilleren ville gå glipp av hele sesongen. Siden Hareides kommentarer for et par uker siden, har Eriksen blitt bekreftet klar for spill i Tottenhams neste kamp mot West Ham.

Les også: Tottenhams stadion-rot blir kostbart

Spurs-fansen er garantert lettet over nyheten, selv om Eriksen på ingen måte har levert på samme nivå som forrige sesong. Eriksen, kanskje i større grad enn noen annen spiller i Tottenham-stallen, er uerstattelig. Mauricio Pochettino har funnet en måte å klare seg uten Harry Kane på, ved å benytte Heung-Min Son og Dele Alli i mer offensive posisjoner. Men, han må også finne en måte å kompensere for tapet av Eriksen på.

Så sent som i sommer forsøkte klubben å signere Jack Grealish fra Aston Villa. Tottenham var tidligere interessert i Ross Barkley før han valgte å gjøre Chelsea-spiller av seg. Begge er spillere med kvaliteter som gjør dem til mulige Eriksen-vikarer. Ingen av dem leverer imidlertid like stødig som den danske playmakeren.

Eriksen har ikke vært i aksjon for hvittrøyene siden borteseieren over Brighton tilbake i september. Grunnet formsvikt kan man i realiteten hevde at Tottenham har vært nødt til å klare seg uten Eriksens bidrag hele sesongen. Det handler trolig om spillerens opptreden i sommerens VM.

Les også: Tottenham gambler skyhøyt!

På samme måte som lagkamerat Kane, virker Eriksen å være sliten etter turneringen i Russland. Det er et stort press på Eriksen når han representerer Danmark, siden han er nasjonens eneste av stjerneformat. Hareide & Co er ekstremt avhengige av mannens scoringsevner. Det å være den sentrale figuren i et arbeidslag er både fysisk og mentalt strevsomt.

I Danmarks VM-kamp mot finalistene Kroatia, var de kanskje var det beste laget til tross for at Eriksen på unormalt vis ga bort ballen. Med knapt nok noe hvile før Premier League-sesongen tok til, var Eriksen ikke overraskende sliten fra første spark på ballen.

Kanskje perioden med magetrøbbel har gitt Eriksen anledning til hvile og restitusjon? Det er den optimistiske vinklingen. Den store frykten ligger i hvorvidt Spurs har stresset midtbanespilleren tilbake for kjapt, siden han er så viktig for å oppnå suksess denne sesongen. Lørdagens kamp mot West Ham kan gi oss svaret.

Spill på Premier League med Coolbet!