VM er kun et par dager unna. Normalt er det fotballfeber i landene som deltar. I England, derimot, skulle man ikke tro nasjonen deltar i sommerens store fotballfest…

I forbindelse med tidligere turneringer, har det vært et hav av St George’s Cross (engelske flagg) på biler, i butikkvinduer og hengende ut av vinduer. Det kan se ut til at engelskmennene er varsomme med å ta noe som helst på forskudd ved denne korsveien. Muligens er de kloke av skade, men det er da lov å drømme litt?

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Det hefter absolutt ingen forventninger ved dette engelske mannskapet. Siden Englands ”gylne årgang” rotet seg bort for siste gang i VM 2010, har den gjengse engelskmann distansert seg. Forventningene var beskjedne til laget under EURO 2012, mens det – om mulig – var enda færre som holdt pusten før 2014 og 2016-utgavene av EM og VM.

Les også: Englands fremtid er lys

La oss sette det i perspektiv. Lista var lagt så lavt som overhode mulig, men det engelske landslaget klarte likevel å rive. England vant ikke en eneste kamp i Verdensmesterskapet for fire år siden, mens de måtte pakke kofferten etter tap for Island i EM 2016.

Det er i så måte ikke til å undre seg over at supporterne frykter det verste også nå. De har vært vitne til så mange fiaskoer, ofte når forhåpningene var som høyest. De mentale sperrene som har holdt spillerne tilbake, synes nå å ha smittet over på fansen også. Snakk om å bli vant til katastrofe.

Der finner vi årsaken til at dette engelske mannskapet ikke makter å få hjertene til å slå raskere. Selv om det er et utall grunner til å være entusiastisk. Til tross for en overbevisende trener-CV, har Gareth Southgate vist seg som intelligent og taktisk modig. Landslagstroppen er nå fri for spøkelser fra den gylne årgangen, hvis generasjon dro med seg så mange skuffelser og knust håp inn i hver eneste turnering. Nå handler det om unge og sultne spillere, som til alt overmål virker å gå overens.

Englands seneste prestasjoner har vært oppløftende. Vi snakker om et knippe privatlandskamper mot noen av de freste fotballnasjonene, hvor de engelske ungdommene har kommet godt ut av det. Selv når de har tapt. Spillerne har et fastsatt spillemønster, fart og kreativitet. I Dele Alli, Harry Kane og Raheem Sterling har England også noen av Premier Leagues desidert beste spillere – en trio som er lystne på å bevise hva de er gode for på fotballens fremste scene.

Alt er vel og merke ikke helt vanntett. Målvaktene er alle uerfarne, midtstopperne ser ut som en vandrende ulykke og England kunne med hell hatt behov for en ”hjerne” på midtbanen. Såfremt ikke Ruben Loftus-Cheek viser at han kan fylle den stillingen.

England vinner ikke sommerens VM. Men, det trenger de heller ikke for å kunne kalle det en vellykket turnering. Dette kan anses som starten på en ny æra – på et tidspunkt hvor England U-landslag vinner mesterskap. En kvartfinale vil garantert være et akseptabelt utkomme. Muligens et resultat som får de engelske supporterne til å forvente mer i fremtiden.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!