Dele Alli pådro seg en skade i Englands kamp mot Tunisia, og ligger an til å gå glipp av oppgjøret mot Panama. Selv om Alli spilte godt, og er en viktig spiller for England, kan Spurs-spillerens skade faktisk være bra for laget på lang sikt…

Ikke slik å forstå at vi ønsker at spillere skader seg. Men, erstatteren Ruben Loftus-Cheek beviste at han fortjener å starte i Allis fravær søndag. Den mest fremtredende kritikken av Gareth Southgates VM-tropp, var mangelen på kreative midtbanespillere. Loftus-Cheek er i realiteten den eneste spilleren som passer beskrivelsen, og det er en stilling som må besettes dersom England skal ta seg videre i dette Verdensmesterskapet.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Mot Tunisia benyttet Southgate Dele Alli og Jesse Lingard som offensive midtbanespillere bak Harry Kane. Jordan Henderson var midtbaneankeret bak dem igjen. Det var en strategi som fungerte bra, spesielt i første omgang, da England angrep med fart og skapte sjanse etter sjanse.

Slik frenetisk fotball er perfekt når man møter et lag som ligger bakpå som Tunisia. For ikke å glemme Englands neste motstander; Panama. Det kan imidlertid vise seg kostbart mot bedre motstand. Det er eksempelvis ikke vanskelig å forestille seg at Belgias midtbanespillere Kevin De Bruyne og Eden Hazard nyte rommet bak Alli og Lingard.

Loftus-Cheek vil gjøre England langt mer stødige på midtbanen. Han driver ikke like ofte fremover, noe som vil gi Henderson langt mer støtte. Chelsea-spillerens pasningsevner og kvaliteter med ballen vil hjelpe England til å holde ballen i laget. Og dét er viktig mot sterkere nasjoner.

Southgate kan meget vel ha tenkt å bringe Loftus-Cheek inn i laget uansett. At rokeringen kommer litt før det var planlagt er ikke nødvendigvis negativt. Alli vil uansett ha mulighet til å spille seg inn i elleveren igjen.

England skulle slått Tunisia med komfortable sifre, men Lingard og Raheem Sterling sløste med sjansene. Det er ingen grunn til panikk, og heller ingen grunn til å benke noen av dem. Men, dersom de fortsetter i samme spor, kan den patente avslutteren Alli kjapt være i folden igjen.

Skulle England slå Panama, er de videre til utslagsrundene. Den virkelige testen for Southgates gutter kommer uansett i kampen mot Belgia – et oppgjør som avgjør hvem som vinner Gruppe G. Mot en slik motstander kan Loftus-Cheeks evne til å holde på ballen bli veldig viktig.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!