Når en trener vinner en Premier League-tittel og et FA Cup-trofé i løpet av to sesonger, bør det være overraskende om han får sparken. Ikke helt slik når det er snakk om Chelsea…

Antonio Conte fikk endelig fyken fredag morgen. Den eneste overraskelsen var at det ikke skjedde tidligere, heller enn 29 dager før den nye sesongen tar til. Det har ligget i kortene i lang tid, at forholdet mellom trener har vært uholdbart. En skilsmisse var ikke til å komme utenom. Grunnen til at prosessen tok så vidt lang tid, viser at Conte holdt hodet kaldt. Italieneren forlangte å bli betalt for hele kontraktsperioden, og takket nei til å bli avspist med en øre mindre. Selv om det innbar å gå inn i den nye sesongen som Blues-trener.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Maurizio Sarri forventes å ta tømmene på Stamford Bridge. Ingen forventer at han har smult farvann foran seg. Chelsea har hatt ni permanente trenere de 15 seneste årene mens Roman Abramovich har vært klubbeier. Selv managere med sølvtøy å vise til har fått reisepass. Conte, Jose Mourinho, Roberto Di Matteo og Carlo Ancelotti har alle blitt sendt på dør til tross for suksess.

For de som ikke hadde titler å skilte med kom avskjeden enda raskere. Luiz Felipe Scolari og Andre Villas-Boas forsvant ut svingdøra i Vest-London allerede før den første sesongen var ferdigspilt. Sarri må derfor overbevise fra første spark på ballen. Dét kan meget vel vise seg vanskelig.

Barcelona har lagt inn bud på Willian, mens Real Madrid er interessert i Thibaut Courtois og Eden Hazard. Denne trioen synes å ville forlate klubben. Legg også til at nevnte Barca og PSG blir koblet til N’Golo Kante.

Med kort tid til å hente erstattere før overgangsvinduet stenger, kan Chelsea få problemer om så bare én av spillerne forsvinner. Det å overbevise dem om å bli værende kan også bli vrient. Hvorfor skulle de vel fortsette i en klubb som svinger til de grader mellom suksess og fiasko? En berg-og-dalbane som eieren selv har skapt.

Dette er klubben med Premier Leagues beste akademi, men som forståelig nok har til gode å finne en manager som tør benytte ungguttene. Oppsigelsespapirene ligger ferdig signert dersom de feiler. Enhver Chelsea-trener er på det rene med at de lever på lånt tid – noe som forklarer hvorfor både Conte og Mourinho har vært kravstore med tanke på overgangsmidler.

Sarri er en kvalitetstrener, noe Napolis prestasjoner beviser. Han skapte et lag som var defensivt bunnsolid, mens de spilte morsom angrepsfotball. Sarri overpresterte med Napoli. I Chelsea er det umulig. Uansett hva du har vunnet er jobben likevel usikker. Bare se på Sarris forgjenger.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!