Jose Mourinho
Foto: Josh Smith, CC

De største klubbene bryr seg gjerne ikke så mye om FA Cupen i disse dager. Men, turneringen har plutselig blitt viktigere for tre herrer med hyre i engelsk fotball…

Chelsea, Manchester United og Spurs ble alle slått ut av Champions League. Og da må de respektive managerne fokusere på hjemlige forpliktelser. Trekløveret kjemper mot hverandre – og Liverpool – om en plass i neste sesongs Champions League. På kort sikt er det imidlertid FA Cupen som er eneste mulighet for nytt sølvtøy i premieskapet.

For Chelseas Antonio Conte vil FA Cup-troféet være vel så viktig som en plass blant de fire beste i ligaen. Siden Conte ligger an til å forsvinne fra Stamford Bridge til sommeren, har Champions League neste sesong liten betydning. En FA Cup-pokal vil imidlertid bekrefte italienerens omdømme som en vinner.

Forrige sesongs tapende finalister er priset til 4.00 i odds som vinner av FA Cupen. At ikke oddsen er lavere, skyldes selvsagt at blåtrøyene har en vrien kvartfinale foran seg i form av Leicester. Selv om Conte & Co allerede har vunnet på King Power Stadium i årets seriespill, har Chelseas ujevne form gjort sitt til at borteoddsen er hele 2.22.

Et annet lag som møter Premier League-motstand på fremmed gress, er Tottenham. Pochettinos gutter tar turen til Swansea, hvor London-laget er favoritter til avansement med 1.50 i odds. Oddsen tar imidlertid ikke hensyn til walisernes formkurve etter at Carlos Carvalhal tok tømmene på Liberty Stadium. The Swans har faktisk ikke tapt mer enn to av 16 kamper etter at portugiseren gjorde sitt inntog. Et av nederlagene kom vel og merke mot nettopp Tottenham på eget gress.

For Mauricio Pochettino vil FA Cup-triumf sette punktum for kritikken mot hans ellers suksessfulle regjeringsperiode. Selv om argentineren har gjort Spurs til et formidabelt lag, har han fortsatt til gode å vinne noe som helst. Spurs omsettes til 3.75 i odds på å vinne årets FA Cup.

Favorittene Manchester United (3.50) forsvant på hodet ut av Champions League etter hjemmemøtet med Sevilla denne uken. Jose Mourinho forventes like fullt å vinne mot Brighton i kvartfinalene av FA Cupen (1.35).

Jose leverte Ligacup og Europa League-pokaler forrige sesong. Går Old Trafford-laget til topps i FA Cupen, vil det styrke inntrykket av at United er på vei i riktig retning. Til tross for at Manchester United har havnet i skyggen av Pep Guardiola og byrivalen City.

På mange måter er FA Cupen mer spennende enn på lenge. For en gangs skyld vil tre av de største sluggerne jakte troféet – i en tidsalder hvis denne turneringen knapt er mer enn en fotnote.