Manchester City
Foto: Agnieszka Mieszczak, CC

Pep Guardiola har uttalt at Manchester City ikke akter å hente mer enn to spillere i løpet av sommeren. Spørsmålet er om det er tilstrekkelig?

Det ser muligens pussig ut å hevde at et lag som har scoret over 100 mål i Premier League denne sesongen skulle behøve en overhaling. Men, Guardiola er på evig jakt etter perfeksjon, og City kan i så måte forsterke en rekke posisjoner.

Det mest åpenbare Guardiola trenger å sikre seg, er en defensiv midtbanespiller. Fernandinho har vært veldig god som ankerfeste på midtbanen denne sesongen, men han runder 33 år senere denne uken. La oss heller ikke glemme at Guardiola mangler dekning i denne posisjonen.

Peps førstevalg skal angivelig være Napolis Jorginho. Vi snakker om en disiplinert defensiv midtbanespiller – en brasiliansk-født italiensk landslagsspiller, med en pasningsfot som vil bli en solid tilvekst. Guardiola beskrev Jorginho som ”fremragende” da Napoli møtte Manchester City i Champions League tidligere denne sesongen.

En slik spiller er garantert hovedprioritet på the Etihad, men det er andre posisjoner som med hell kunne vært forsterket. Ederson har hatt en veldig god debutsesong mellom stengene, men har vært litt ustø de siste ukene. Mye mulig trenger han en bedre reserve enn Claudio Bravo for å sørge for at han opprettholder standarden.

Guardiola tenker garantert at alternativene på høyrebacken, hvor vi finner Kyle Walker og Danillo, er tilstrekkelig også neste sesong. På motsatt side trengs det imidlertid friskt blod. Benjamin Mendys lange skadeopphold førte til at Guardiola omskolerte Fabian Delph til venstreback. Selv om den forhenværende Aston Villa-spilleren har gjort sine saker upåklagelig i posisjonen, er det vanskelig å tenke at City kunne vært enda bedre med en rendyrket venstreback i Mendys skadefravær.

Midtforsvaret kan ha behov for et nytt fjes. Det er ikke lenger et svakt punkt som tidligere, men Guardiola må spørre seg om han kan stole på skadeutsatte Vincent Kompany – en spiller som har rukket å runde 32 år. Dersom en midtstopper i verdensklasse er tilgjengelig, bør ikke City nøle med å benytte muligheten.

Ryktene vil ha det til at City tråler markedet for en spiss. Det er tvilsomt om det bør stå på gjørelisten når Guardiola har alternativer som Sergio Agüero og Gabriel Jesus tilgjengelig. Raheem Sterling har også gjort det godt sentralt denne sesongen. Hvis de lyseblå på død og liv ønsker å bruke penger, bør de heller vurdere en kantspiller. Riyad Mahrez og Crystal Palace’ Wilfried Zaha er begge brukbare kandidater. Duoen vil i alle fall gjøre Guardiolas lagutak mer uforutsigbare.

Den godeste Pep er nå i en posisjon hvor det handler om justeringer snarere enn omkalfatringer. Likevel er påstanden om at City kun trenger to spillere i overkant optimistisk. Sannsynligvis er det også en bløff. Forvent derfor at City starter neste sesong med en enda sterkere stall.