Manchester City var så vidt overlegne i Premier League forrige sesong, at det er liten grunn til å tro på annet enn ligagull også ved denne korsveien…

Skal vi først finne en grunn, må det være muligheten for skader på én eller flere nøkkelspillere. Skader som eventuelt holder dem ute av spill i lengre tid. Denne uken fikk vi oppleve en slik hendelse, da Kevin De Bruyne pådro seg en kneskade på trening.

Belgieren var Citys beste spiller forrige sesong. Hadde det ikke vært for Salahs målfangst, ville De Bruyne garantert ha blitt kåret til PFAsPlayer of the Year”. Foruten målvakt Ederson, er midtbanespilleren den eneste med garantert plass i Citys startellever. Selv om de lyseblå kan skilte med et vell av gode midtbanespillere, er ingen så viktig som De Bruyne – noe 16 målgivende i forrige sesongs Premier League beviser. La oss heller ikke glemme mannens åtte scoringer.

Skaden vil etter alle solemerker holde De Bruyne ute av spill i måneder snarere enn uker. Erfaringsmessig vil en slik skade føre til et avbrekk på 2-3 måneder.

Det betyr følgelig at belgieren kan gå glipp av viktige Premier League-oppgjør mot gullrivalene Liverpool, Spurs og Manchester United – i tillegg til noen av Citys gruppespillkamper i Champions League. Dersom de samme rivalene kunne plukke en spiller de helst vil unngå å møte, hadde de trolig pekt på nettopp De Bruyne.

Manchester City har allerede slått Chelsea og Arsenal uten De Bruyne på banen, etter at Pep valgte å hvile ham i kjølvannet av VM. David Silva leverer fremdeles på et høyt nivå, og har muligens lagt bak seg sin beste sesong noen sinne. Ilkay Gundogan er en annen mulig erstatter for De Bruyne, mens Bernardo Silva har vært imponerende i sesongoppkjøringen. Så har vi den ekstremt talentfulle tenåringen Phil Foden, da.

Etihad-laget kan dermed klare seg langt bedre uten sin beste spiller, enn dersom Liverpool og Tottenham manglet Salah eller Harry Kane henholdsvis. Men, mister man en fordel ala De Bruyne, kan klubbene som jager bak lukte blod.

Siden det har vært lite hvile mellom VM og Premier League-start, vil det ikke være overraskende dersom en rekke spillere som deltok i mesterskapet pådrar seg skader. Hvem som havner på sykestua kan meget vel avgjøre kampen om ligatittelen. Det er Manchester City (1.71) som har fått det første skuddet for baugen.