Napoli coach Maurizio Sarri watches his team during a Champions League Group F soccer match between Feyenoord and Napoli at the Kuip stadium in Rotterdam, Netherlands, Wednesday, Dec. 6, 2017. (AP Photo/Peter Dejong)

Dersom Community Shield-tapet for Manchester City er noe å gå etter, bør de høye herrer på Stamford Bridge angre på at de brukte så lang tid på å ansette Maurizio Sarri…

Sarri ble ansatt så sent som i midten av juli, til tross for at Antonio Contes avgang lenge hadde ligget i kortene. Som alle Chelsea-trenere i nyere tid er italieneren nødt til å levere fra første stund, eller lide konsekvensene.

Som det gjerne er når Chelsea hyrer nye managere, er det ingen rød tråd hva angår spillestil. Det er eksempelvis ingen likheter mellom hvordan laget spilte under Conte og hvordan blåtrøyene forventes å fremstå under Sarri. Mens Conte sendte laget utpå med et trebacksforsvar, foretrekker Sarri fire mann i de bakre rekker. Kontringsangrep under Conte har blitt byttet ut til fordel for ballinnehav og pasningsorientert spill.

Sarri ville i så måte vært mer den naturlige erstatteren for Pep Guardiola i Manchester City. På samme måte som Pep, krever Sarri at laget spiller seg ut fra forsvaret – uansett motstanderens press. I søndagens kamp virket Sarris gutter slett ikke å være vant til en slik taktikk, og mye minnet om hvordan Manchester City-spillerne slet med Guardiolas filosofi i spanjolens første sesong.

Problemet for Chelseas nytilsatte trener, er at han trolig ikke vil oppleve samme tålmodighet som Guardiola ble til del. For Manchester City klokket inn til fjerdeplass i den tidligere Barcelona-managerens debutsesong, og måtte i tillegg tåle enkelte ydmykende nederlag. Sarri må på sin side få systemet til å fungere kjapt.

Først i køen av utfordringer er problemene på banen. Chelsea så slett ikke ut til å være i stand til å spille seg ut av press på samme måte som Manchester City. De bør imidlertid være i stand til implementere Sarris tanker mot såkalt svakere motstand. De defensive vanskene kan bli verre. Midtstopperne fremstod sårbare i møte med innlegg, og de spilte som om de forventet at en tredje stopper skulle dukke opp som i Contes gamle system. På midtbanen kunne City bryte igjennom Sarris trio med letthet – et problem som til dels får en løsning når N’Golo Kante er tilbake.

Det er mange spørsmål som skal besvares i løpet av de siste dagene av sommerens overgangsvindu. Går Thibaut Courtois til Real Madrid? Hvis så, hvilken målvakt blir hentet inn som erstatter? Sett i lys av Sarris system, må det i alle fall være en keeper som er god med ballen i beina.

Kan Chelsea makte å holde på Eden Hazard? Akter Vest-London-klubben å hente en ballspillende midtstopper som passer Sarris måte å spille på? Kommer det forsterkninger på topp, hvor Alvaro Morata sliter med formen, og Olivier Giroud ikke passer inn?

Chelsea er priset til 1.65 i odds for å havne blant de fire øverste. Tottenham (1.80) og Arsenal (3.00) følger deretter. Det er i beste fall optimistisk prising, for Sarri og rekrutteringsansvarlig i Chelsea har mye de skal gjøre. Det kan ta tid før Sarri lykkes, og det er en luksus Chelsea-trenerne aldri får.