Tottenham var ubeseiret på hjemmebane tilbake i 2016/2017-sesongen – den siste på White Hart Lane. Fasiten den gang var 17-2-0. Hadde borteformen vært bedre, hadde de kanskje vunnet Premier League. I stedet klokket Spurs inn til andreplass…

Nord-London-klubben har vært uten egen arena siden. I fjor måtte Tottenham pent bli vant til å spille kampene sine på Wembley – en arena hvor hvittrøyene tidligere hadde slitt med resultatene. Til slutt overvant de skrekken – men ikke før de hadde avgitt nok poeng til å være ute av gullkampen nesten før den hadde begynt.

Les også: Pochettino kan levere ny topp fire-plassering

Tottenham befinner seg fremdeles på Wembley, og ingen vet hvor lang tid det vil ta før de er på plass i sin nye storstue etter nye forsinkelser. Når de endelig måtte flytte inn på den nye arenaen, vil det garantert ta tid før de blir vant til den også. Og det er hovedgrunnen til at Tottenham ikke var blant favorittene til å vinne Premier League-gullet denne sesongen.

Men, kanskje. Bare kanskje, kan Tottenhams nomadetilværelse kaste av seg. Borteformen er på oppadgående. Spurs har kun tapt én gang på fremmed gress i år – da de slapp inn baklengs på overtid mot et West Bromwich som kjempet for livet. Viktigst av alt; Pochettinos gutter har begynt å plukke poeng mot de såkalte topp seks-lagene. Det har de slitt med historisk, selv under ledelse av den argentinske taktikeren.

Mandag kveld vant Tottenham 3-0 over Manchester United på selveste Old Trafford. Tidligere i år reiste de fra Merseyside med poeng etter uavgjort på Anfield, og de slo Chelsea på Stamford Bridge. Spurs hadde ikke vunnet i Vest-London på 28 år. Hvis Pochettino & Co kan fortsette i samme spor – hvor de plukker poeng mot rivalene på bortebane – er Tottenham plutselig en seriøs gullkandidat.

Les også: Tottenhams stadion-rot blir kostbart

Pochettino selv tar garantert ikke av. For Tottenham spilte nemlig ikke spesielt godt i seieren over et Manchester United i krise. Spurs skulle strengt tatt ligget under ved pause, dersom United hadde tatt vare på sjansene sine. Like fullt; et av tegnene på et godt lag, er evnen til å vinne kamper selv når de ikke har dagen. Klubben har tatt full pott i de tre innledende kampene, til tross for at de har en rekke spillere som var i aksjon i sommerens VM.

En spiller som er frisk og uthvilt etter en sommer med strandliv og fluktstol – som har fremstått strålende i sesonginnledningen – er Lucas Moura. Brassen fant nettmaskene to ganger mot United, og har totalt tre fulltreffere å vise til allerede. Moura er akkurat den spilleren Tottenham har manglet – en herremann som kan være tungen på vektskåla mot de aller beste lagene. Han har farten som kan straffe motstanderne på overganger.

Etter skuffelsen over at klubben ikke maktet å hente en eneste spiller i sommerens overgangsvindu, glemte de fleste at Moura ble signert i januar. Han var utrent da han ankom, men ser ut som en ganske annen spiller etter en skikkelig sesongoppkjøring. Hvis Pochettino kan få maksimalt ut av navn som Moura, Toby Alderweireld, Erik Lamela og Danny Rose – en kvartett som slett ikke var fast inventar forrige sesong – har manageren plutselig et vell av alternativer. Selv uten at sjekkheftet har gått varmt.

Les også: Mourinho og Pochettino kan lære av hverandre

Mye kan gå galt fra dags dato frem til utgangen av sesongen. Men, i skrivende stund ser Spurs vel så gode ut som noen andre med ambisjoner om å hamle opp med Manchester City.