Dersom Gareth Bale ønsker seg bort fra Real Madrid, må lørdagens forestilling kunne sies å vært svært overbevisende på potensielle arbeidsgivere. For Bale er åpenbart fremdeles en spiller det er verdt å knuse sparegrisen for å sikre seg…

Helt siden Bale gjorde Real-spiller av seg i 2013, har det vært spekulasjoner rundt når han vil returnere til England. Ryktene begynte for alvor å gå da waliseren hadde problemer med å spille seg inn i Zinedine Zidanes lagoppstilling. Hvis noe har holdt interesserte klubber fra å legge inn bud, handler det om Bales £350.000 pr uke etter skatt. Selv i verdens rikeste serie, Premier League, er det en voldsom ukelønn. Ikke minst må beilerne spørre seg om de har råd til å betale slike summer for en herremann som runder 29 år denne sommeren – en spiller som også har trøblet med skadeproblemer.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Champions League-finalen mot Liverpool var imidlertid det perfekte motargumentet. Etter å ha blitt satt på benken fra start, gjorde Bale seg umiddelbart bemerket etter innhoppet i andreomgangen. Det var den forhenværende Tottenham-spillerens brassespark som ga Real 2-1 – en scoring få andre spillere i verden ville vært i stand til å levere.

Les også: Klopp betaler for å utsette problemene

Den godeste Bale skrev seg inn i målprotokollen nok en gang, og sørget for 3-1 til Los Blancos. Han ble i samme åndedrag den første innbytteren med to scoringer i en Champions League-finale. Bestemannsprisen var ikke mer enn som fortjent. Etter kampen snakket den ellers så avmålte Bale om skuffelsen ved å bli utelatt fra startelleveren, og at han kanskje måtte finne en ny klubb for å få nok spilletid.

Slik snakker bare en mann som befinner seg i en god forhandlingsposisjon. Han hadde akkurat vunnet Champions League med Real Madrid, med en scoring som minnet alle på hvilken ekstraordinær spiller han kan være. Det var Bales andre avgjørende scoring i en Champions League-finale, og dette øyeblikket var av samme kaliber som målet mot Barcelona i Copa del Rey-finalen i 2013/2014-sesongen.

Om noen snakket om at Bale var en spiller på nedadgående, beviste han at så ikke er tilfelle. Med en av de beste scoringene vi har sett i en europacup-finale. Mannens 21 scoringer på 39 kamper denne sesongen kan knapt sies å være en statistikk som tilhører en som har passert middagshøyden. Sjekk også ut Bales briljante scoring mot Celta Vigo for et par uker siden, hvis du trenger ytterligere bevis.

Les også: Tottenham gambler skyhøyt

Hvor forsvinner Bale nå? La oss for all del ikke avskrive muligheten for at han blir værende i Real Madrid, til tross for hvor anstrengt forholdet har vært mellom ham selv om Zidane. Cristiano Ronaldo har også snakket høylytt om muligheten for at hans tid i klubben er forbi, til tross for tre strake Champions League-troféer.

Klubber som Bayern München og PSG må garantert vurdere om Bale kan ha samme innvirkning på deres egne Champions League-ambisjoner. Men, hvis han først skulle forlate de regjerende CL-mesterne, er Premier League det naturlige stoppestedet. Av Premier League-klubbene er det Manchester United som både har økonomien og behovet for en spiller som Bale.

Under Jose Mourinho er United velorganisert, men mangler det lille ekstra offensivt. Bale kan være hva et lag uten en angriper på høyrekanten trenger. Han er en spiller som har bevist at han er i stand til å utgjøre forskjellen mellom å vinne troféer og å tape finaler. Og Manchester United trenger desperat å vinne Premier League-tittelen…

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!