Arsenal
Foto: Lloyd Morgan, CC

Det er ikke ofte denne sesongen at et lag møter et Manchester City ferskt fra tap…

Arsenal ble presentert med en slik sjelden fordel etter at City overraskende tapte for Wigan i mandagens FA Cup-runde. Det faktum at Citys nedtur var selvforskyldt spiller ingen rolle. For de lyseblå hadde garantert vunnet dersom Fabian Delph ikke hadde pådratt seg rødt kort, eller Kyle Walker hadde forært Will Grigg matchvinner-sjansen på et sølvfat. Men, slikt skjer som kjent i fotball.

Det handler om hvordan et lag svarer etter å ha fått en smell. Hvordan vil City reagere dersom de ligger under 0-1 i søndagens Ligacup-finale, eller får nok en spiller utvist? Forestillingen mot Wigan skaper et eget psykologisk drama. Hva skjer neste gang det samme skjer?

Plutselig er Arsenals har forhåpninger om å vinne en cupfinale fått næring. Men, Arsenal er som kjent Arsenal. Det potensielle overtaket kastet de bort på sedvanlig vis.

Hvordan kan du vel straffe et lag i krise når du selv går hen og taper for Östersund? Arsenal hadde i praksis allerede sikret seg avansement etter 3-0 i det første oppgjøret i Sverige. Men, det er ingen unnskyldning for the Gunners’ patetiske forestilling på eget gress torsdag. Arsene Wenger hadde til alt overmål plukket et nokså sterkt mannskap.

Arsenal lå under 0-2 i første omgang, mot et lag som ikke engang eksisterte da Wenger ble ansatt som manager. London-klubben maktet å score etter hvilen, og gikk dermed videre med 4-2 sammenlagt. Graden av undervurdering beviser uansett at Arsenal ikke kan ta skritt i riktig retning mens Wenger holder tømmene.

Idéen om å vinne Europa League for å løse billetter til Champions League, synes bare som en våt drøm. Med lag som Atletico Madrid og Dortmund fremdeles i turneringen, må Arsenal heller fokusere på hjemlige forpliktelser.

Med en foreløpig 6. plass i Premier League, og allerede ute av FA Cupen, er det kun Ligacupen som er Arsenals eneste realistiske mulighet til sølvtøy denne sesongen. Oddsen på at the Gunners vinner på Wembley, er 5.25.

Fra å kunne gå inn i oppgjøret mot City med et overtak, har Arsenal på sedvanlig vis satt seg selv under press. Det er vanskelig å se for seg annet enn fiasko også søndag.