Aaron Ramsey ligger an til å forsvinne fra Arsenal i løpet av de neste par månedene. Klubben kan takke seg selv for situasjonen de har kommet i…

Under oppsyn av gamletreneren Arsene Wenger, var klubben plutselig i en situasjon hvor en lang rekke førstelagsspillere hadde kontrakter med utløp omtrent på samme tid. Det at man ikke fikk ryddet unna kontraktsforlengelser i rimelig tid, gjorde at spillernes agenter plutselig hadde overtaket i forhandlingene. Resultatet har vist seg nokså katastrofalt for Arsenals del.

I det forrige januar-vinduet handlet det om Arsenals to beste spillere – hvis kontrakter ville utløpe ved utgangen av sesongen. Alexis Sanchez gjorde Manchester United-spiller av seg, mens Henrikh Mkhitaryan gikk motsatt vei. Det satte the Gunners i en lei knipe hva angikk Mesut Özil. For det ville ta seg fryktelig dårlig ut om også Özil forsvant fra Nord-London. Tyskeren kjente sin besøkelsestid, og krevde £350.000 i ukelønn for å bli værende i Arsenal.

Ved å gå med på Özils krav reddet Arsenal ansikt. Vel og merke har de også skapt fremtidig ris til egen bak. De har belemret manager Unai Emery med en 29-åring på nedadgående, hvis avlønning gjør mannen umulig å selge. Özils lønnspose til i tillegg kunne skape problemer i forestående kontraktsforhandlinger med andre spillere.

Ikke overraskende inkluderer sistnevnte kategori Ramsey. Den tidligere Cardiff-spillerens kontrakt utløper neste sommer. I samtaler med klubben har 27-åringen angivelig bedt om £250.000 for å signere en forlengelse. Siden Arsenal har avslått kravet, blir Ramsey enten solgt i januar eller så går mannen gratis neste sommer.

For øyeblikket spiller ikke Ramsey godt nok til å forsvare en slik godtgjørelse. Men, det er heller ikke poenget. Klubben har nemlig gitt spilleren en fordel i forhandlingssammenheng. For Ramsey vet at det er lag som vil betale lignende lønn hvis de kan hente ham billig/gratis. Så har vi Özil, da. Det er nemlig ikke urimelig at Ramsey mener at han er verdt £250.000 pr uke, når Özil hever £350.000.

Til tross for Arsenals dype lommer er dette et eksempel på finansielt klovneri. Tabbene holder laget tilbake siden toppspillerne forsvinner – uten pengene til å handle inn erstattere av samme kvalitet. Det nye regimet må sørget for at Ramsey er det siste eksemplet på økonomisk og sportslig vanstyre.