Arsenals 3-1-seier over Leicester mandag kveld, tok klubben opp på 4. plass i Premier League. Foran erkerivalene Tottenham. Spørsmålet vi ønsker svar på er om the Gunners virkelig er kandidater til Champions League-spill?

Spill på Premier League med Coolbet!

Det var Arsenals tiende strake seier – samtlige turneringer medregnet – og den syvende i Premier Leauge-sammenheng. Det er spesielt imponerende etter lagets svake sesonginnledning under ledelse av manager Unai Emery. Den spanske treneren var uheldig med terminlista, noe som gjorde at åpningskampene kom mot motstand som Manchester City og Chelsea. Det var utfordringer i overkant for en Emery som skulle rydde i Wengers gamle rot. Og Arsenal tapte da vitterlig begge kampene.

Da kampprogrammet ble lettere, ble også Arsenals form bedre. Et mønster har begynt å gjøre seg gjeldende. Nord-London-laget spiller fremragende angrepsfotball, mens de fremstår langt bedre organisert defensivt.

Les også: Arsenal handler fra fotballens restekasse

Emery har vært i stand til å piske oppløftende forestillinger ut av spillere som var avskrevet under Arsene Wenger. Rob Holdings selvtillit virker å være tilbake. Granit Xhaka er mindre sårbar etter signeringen av Lucas Torreira. Alex Iwobi er plutselig en genuint farling kantspiller, mens Mesut Özils prestasjon mot Leicester var den beste på lang tid. Tyskerens utligning og målgivende i forbindelse med Pierre-Emerick Aubameyang var begge øyeblikk vi vil huske.

Les også: Sesongen blir bare tøffere for Arsenal

Men, all fremgang til tross under ledelse av Emery – og det faktum at klubben virker å være i trygge hender – er det fremdeles feil og mangler. De defensive alternativene er tilsynelatende Emerys største problem. Spesielt sentralt i forsvar er det dårlig dekning.

Sokratis Papastathopoulos ble hentet denne sommeren for £17.6 millioner, men ser allerede ut som bortkastede penger. Mannen er altfor treg til å passe inn i Emerys system, og laget har vært langt bedre etter at 30-åringen ble skadet.

Spill på Premier League med Coolbet!

Selv uten Sokratis har laget fortsatt å slippe inn rikelig med baklengsmål. Selv om Arsenal riktignok har vunnet 10 på rappen, har de rødhvite kun holdt nullen ved tre anledninger i samme periode. Det er kun to poeng som skiller de fem topplagene i Premier League, men the Gunners har sluppet inn flest. Med god margin. Hele 11 baklengs på ni kamper er fasiten.

Det betyr følgelig at Arsenal satser på å score mer enn motstanderen. Klubben har funnet nettmaskene nest flest ganger i divisjonen (22), og angrepsevnene har gitt seier på eget gress mot West Ham, Everton, Watford og nå senest: Leicester. Selv da Emerys gutter presset på mandag kveld, tok Leicester nesten ledelsen etter hvilen, da Wilfred Ndidis heading smalt i tverrliggeren.

Les også: Arsenal med Ramsey-trøbbel

All logikk tilsier at Arsenal ikke vil være i stand til enkelt å score mer enn topp seks-rivalene når de endelig møtes. Om ca to uker kommer Liverpool på besøk, og da får vi svar på om Emerys taktikk holder vann.

Det er en grunn til at Arsenal regnes som de femte mest trolige til å sikre Champions League-billett – bak Tottenham. Inntil Arsenal viser at de kan forsvare seg like godt som konkurrentene, er det vanskelig å satse på at de havner blant de fire beste i Premier League. Til tross for alt det gode arbeidet Emery har lagt ned, har han rett og slett ikke forsvarspersonell til å ta en topp fire-plassering.

Spill på Premier League med Coolbet!