Da Unai Emery ble ansatt som ny Arsenal-manager, gikk det rykter om at han hadde et overgangsbudsjett på £50 millioner tilgjengelig. Arsenals foreløpige handlerunde bekrefter at klubben ikke har mye penger å leke med…

Dersom du har forsøkt deg som trener i Championship Manager, eller mer nylig; Football Manager, er du sikkert kjent med filter-verktøyet du benytter for å se alle spillere uten kontrakt, eller tilgjengelig på free transfer. Du vet; slik man gjør hvis man har ansvaret i en pengelens klubb. Emery og Head of Recruitment, Sven Mislintat, synes så visst å ha trykket på ”Kontrakt utløpt”-knappen. For Arsenal-stallen fylles nå kjapt med rimelige navn.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Les også: Emery er en fornuftig løsning!

Hittil har 34-åringen Stephan Lichtsteiner kommet gratis fra Juventus. I skrivende stund snuser London-laget på den 17 år gamle PSG-spilleren Yacine Adli – en unggutt som ikke vil koste mer enn utdanningskompensasjonen på £223.000 når kontrakten med de franske gigantene utløper. Arsenal har likeledes blitt koblet til Manchester Uniteds Marouane Fellaini, som på sin side ikke har forlenget kontrakten med Old Trafford-klubben.

Det er for all del en fornuftig politikk dersom Arsenal ikke har mye å rutte med. Men, det er begrenset hva man får til med tilnærmet null i bukselommene. Før eller senere må sjefene på the Emirates finne frem sjekkheftet. For Gunners-stallen trenger forsterkninger i en rekke posisjoner.

Hva som står øverst på handlelista er en ny keeper, minst én midtstopper (muligens to) og en defensiv midtbanespiller. I det nåværende overgangsklimaet vil det bli vrient å fylle så mye som én av plassene med angivelige £50 millioner.

Klubben må selvsagt kvitte seg med daukjøttet i stallen, og derigjennom frigjøre penger til nyervervelser. Men, den jobben har blitt vanskeligere siden et kobbel spillere har kontrakter som utløper neste år. Jack Wilshire og Joel Campbell kan forsvinne gratis allerede denne sommeren, mens Chuba Akpom, Petr Cech, Nacho Monreal, David Ospina, Aaron Ramsey og Danny Welbeck alle kan gjøre det samme om et år. Det betyr at verdien på nevnte knippe spillere er lav.

Les også: Verdien på Arsenal-stallen i fritt fall
Les også: Spurs må lære av Arsenals feil

En slik situasjon forklarer langt på vei ansettelsen av Emery. Spanjolen er vant til å måtte bedrive gjenreisningsarbeid med et budsjett bestående av knapper og glansbilder, etter jobbene i Valencia og Sevilla. Vi snakker om to klubber som til stadighet opplevde at de beste spillerne ble snappet opp av større og rikere aktører.

Emerys erfaring med armod til tross; han vil trenge både tid og tålmodighet fra Arsenal-fansen. Han har allerede påtatt seg en vanskelig jobb – en stilling som allerede er gjort mer vrien ved mangelen på penger. Ingen kan forvente mirakler på the Emirates.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!