Argentina og Frankrike har hatt veldig forskjellige resultater i sommerens VM. Begge lagene har imidlertid bøttevis av unike feil og mangler…

Selv om argentinerne har fremstått fryktelig svake defensivt, med fem baklengs på veien til åttendedelsfinalene, er de alltid en severdighet. Man klarer ganske enkelt ikke å ta øynene bort fra et lag som kan skape magi offensivt og komikk i forsvar. Cheerleder Diego Maradona underholder på eget vis på tribunen.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Frankrike er på sin side et lag man blir lei eller sovner av å se på. Les Bleus har vunnet Gruppe C uten nevneverdige problemer. Men, det er ingen grunn til å hylle spillet de har lagt for dagen. Til tross for at Deschamps kanskje rår over den beste troppen i dette mesterskapet, triller de ballen i laget og sikrer seg arbeidsseire i kamper de skulle vunnet komfortabelt.

Les også: Hvem blir VMs toppscorer?

Av en eller annen grunn ser Frankrike svakere ut nå enn for to år siden, da de spilte seg til finalen i EURO 2016. Dette til tross for at en rekke spillere har hatt tid på seg til å modne, mens en ny generasjon spennende stjerner har kommet inn. Trener Deschamps rigide system holder det franske laget i et jerngrep. For her snakker vi om en spillergruppe som bør være i stand til å levere underholdende fotball.

Les også: Ronaldo er bedre enn Messi

Argentinas Jorge Sampaoli kan bare drømme om slik bredde og dybde i troppen. Sampaoli var en underlig ansettelse, tatt i betraktning de naturgitte begrensningene. Han er berømt for å spille med en skyhøy forsvarslinje og hardt press. Han har forsøkt å få Argentina til å spille slik han ønsker, uten å ha spillermateriellet han trenger. Spesielt defensivt.

Les også: Frankrike skuffer «alltid»

Nå ser det ut som om spillerne i realiteten har overtatt styringa, og bestemt at Sampaoli vraker taktikken. Mot Nigeria spilte de blåhvite 4-3-3, med Lionel Messi på høyrekanten. Laget så plutselig mer balansert ut, selv om argentinerne fremdeles var det reneste kaos i de bakre rekker. Fremover så det derimot bra ut. Og hadde det ikke vært for Gonzalo Higuains svake avslutninger, hadde Argentina vunnet enkelt.

Les også: Messi må være på Maradona-nivå

La oss håpe at Sampaoli & Co kan vekke Frankrike fra dvalen. Sør-amerikanerne er kanskje en vandrende katastrofe, men de kan score mot alle. Det betyr at franskmennene vil bli satt på prøve, og kanskje det kan inspirere blåtrøyene til å levere som vi vet de kan.

Frankrike er priset til 2.32 i odds for å vinne åttendedelsfinalen. Uavgjort og Argentina omsettes til 3.10 og 3.70 henholdsvis. Det beste som kan skje fra et nøytralt standpunkt, er at Argentina tar ledelsen. Kanskje det er det beste for Frankrike også?

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!