Manchester United - Old Trafford

Når et fotballag dominerer en serie slik at tittelkampen kan være over ved Jul, skulle man forvente at den nøytrale fotballelsker håper de taper for å sikre spenningen…

Det kan meget vel medføre riktighet når Manchester City møter de fleste lag. Men, Manchester United er ikke et av dem. Nå som Manchester-derbyet på Old Trafford er forestående, er det en utbredt oppfatning at de helst ser at City stikker av med seieren. Til tross for at United i realiteten er det eneste laget som kan konkurrere om ligagullet denne sesongen.

Spurs befinner seg 18 poeng bak City, mens naboene Arsenal har 15 poeng opp til Pep Guardiolas gutter. Liverpool ligger på sin side 14 bak, mens fjorårets seriemester Chelsea halser 11 poeng etter. Selv om det ikke er en uoverstigelig oppgave, er det vanskelig når lederlaget heter Manchester City.

Kun Manchester United – åtte poeng bak City – har en realistisk mulighet. Blir det seier på Old Trafford lørdag, er avstanden plutselig ikke mer enn fem små poeng. Og gullkampen lever nok en gang. Skulle City tar full pott, ligger det an til tidlig gullprosesjon.

Hvorfor heier ikke alle på underdogen her? Vel, det er en rekke årsaker til det. For det første har United dominert engelsk fotball så lenge under ledelse av Alex Ferguson, at det nærmest råder et hat mot rødtrøyene. Akkurat slik Liverpool ble ansett av den nøytrale tilskuer på 70 – og 80-tallet.

Så handler det om penger. Selv om ikke mange liker måten City har kjøpt seg suksess på, har United gjort seg skyldig i akkurat det samme. Nettoforbruket de seneste sesongene er nokså likt, og setter de nærmeste rivalene i skyggen.

Den fremste årsaken til at de uten hjerte for noen av disse lagene holder med Manchester City denne helgen, er klubbenes spillestil. Under Jose Mourinho har Manchester United gått fra forrykende fotball til en forsiktig tilnærming i møte med gode lag.

Pep Guardiola er derimot tro mot sine idealer, selv da det innebar at City ikke nådde ambisjonene forrige sesong. De lyseblå har spilt fremragende angrepsfotball i år, og du kan være sikker på at de akter å forsøke det samme i hva som muligens er sesongens vanskeligste kamp.

Hvor enn mye folk ønsker en jevn serie, ønsker de ikke en Premier League-vinner som ofte serverer kjedelig og negativ fotball. Manchester City reiser til Old Trafford fast bestemt på å spille slik fansen ønsker å se dem. Og det står det respekt av.