Manchester City
Foto: Agnieszka Mieszczak, CC

Det er pussig at en spiller med Sergio Agüeros meritter fremdeles må bevise hva han er god for…

Agüeros fire mål mot Leicester gjør at argentineren står med 21 scoringer på 22 kamper denne sesongen. Manchester City-angriperen har startet 20 av nevnte oppgjør. 29-åringen har kanskje ikke scoret like mange som Harry Kane og Mohamed Salah, men et snitt på én fulltreffer pr 85 minutter er bedre. Agüero er priset til 4.00 i odds på å ende sesongen som toppscorer i Premier League.

Legger du til cupturneringene, står City-spissen med 29 scoringer i løpet av 33 kamper. Følgelig bør han kunne knuse rekorden på 33 nettkjenninger fra forrige sesong. Bueno Aires-fødte Agüero har notert seg for 198 mål siden overgangen til de lyseblå tilbake i 2011 – hvorav 143 har kommet i Premier League-sammenheng. Det holder til en foreløpig 12. plass på listen over de mestscorende i ligaens historie. Hva som imidlertid er på det rene, er at Agüero vil klatre opp blant topp 10 før sesongen er over; foran navn som Teddy Sheringham, Les Ferdinand og Michael Owen.

For en herremann som runder 30 år allerede i juni, vil Alan Shearers rekord på 260 scoringer trolig være for mye forlangt. Likevel må vi ha i bakhodet at Agüero hadde nesten 100 mål på samvittigheten for Independiente og Atletico Madrid før han ankom engelsk fotball.

Men, mannens imponerende prestasjoner til tross; det er ikke mangel på de som spekulerer i spillerens City-fremtid. Pep Guardiola ryktes å ønske seg en spiss som er mer en allrounder i angrep. En som er vel så mye tilrettelegger som avslutter.

Alexis Sanchez virket å være den perfekte mannen inntil Manchester United sikret seg chilenerens signatur. Agüero har likevel konkurranse fra den nå skadede Gabriel Jesus, og det er sannsynlig at City kaster seg inn i sommerens overgangsmarked på jakt etter ytterligere en spiss.

Sett i lys av hvor respektert en spiss som Tottenhams Harry Kane er, må det være noe frustrerende for Agüero. Men, slik er tilværelsen i City. Etter å ha levert som i inneværende sesong, skal det vanskelig gjøres at City kan finne en spiller som forsterker angrepet.

Selv om livet på Etihad kan være tøft, er det konkurransen som holder Agüero på tå og hev. I en alder hvor mange spillere begynner å havne på nedadgående, opplever argentineren sin beste sesong noen sinne. Ikke minst virker det som om han endelig har lagt skadeproblemene bak seg.