Liverpool er kanskje skuffet over å ha tapt Champions League-finalen. Men, de planlegger allerede for neste sesong, og muligens har de allerede foretatt sommerens viktigste signering…

Mandag annonserte klubben signeringen av Fabinho fra Monaco. Brasilianeren er den spillertypen Liverpool har trengt i mange sesonger allerede – et behov som strekker seg helt tilbake til Bredan Rodgers’ regjeringstid.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Fabinho var i utgangspunktet høyreback, men i 2014/2015-sesongen ble han flyttet opp som defensiv midtbanespiller av Monaco-manager Leonardo Jardim. Det var et smart trekk. Som gjerne er tilfelle med moderne backer, er de gode med ballen. Men, med sine 188cm på strømelesten, manglet han muligens farten for å hamle opp med kjappe kantspillere. Høyde, fyksikk og luftstyre gjør derimot sitt til at Fabinho er bedre egnet som midtbaneanker, og han har blomstret i sin nye rolle.

Brasilianerens erfaring fra backplass har uansett vist seg nyttig i mannens nye posisjon. Når det åpner seg rom, er han vant til å frakte ballen og han forstår likeledes hvordan backene beveger seg. Det gjør at han kan falle tilbake og dekke opp på kantene, hvor han tross alt er komfortabel.

Les også: Klopp betaler for å utsette problemene
Les også: Liverpool og Real er besatt av mål

Liverpool har manglet en midtbanespiller med defensivt fokus siden Lucas Leivas beste år. Forrige sesong måtte de stole på Jordan Henderson og James Milner for å tette lukene, men dette er en duo som liker å drive fremover. Liverpools midtbane bør bli sterkere med en spesialist som liker å ligge dypt.

Med vissheten om at Fabinho er der for å gi dekning, kan Liverpools backer være enda dristigere offensivt. Hans tilstedeværelse vil likeledes ta mye av presset bort fra midtstopperne.

Dejan Lovren kom fra Southampton, hvor han hadde beskyttelse av Morgan Schneiderlin og Victor Wanyama, til et lag uten en eneste defensiv midtbanespiller. Som er resultat ble han jevnlig avkledd, og satt i en-mot-en situasjoner i møte med angripere han ikke kunne håndtere. Fabinhos ankomst kan bety at den tidligere vaklevorne stopperen får bedre arbeidsvilkår.

Les også: Kan Salah bli verdens beste spiller?

Forrige sesongs signering av Virgil van Dijk bedret Liverpool defensivt. Uventede steg i riktig retning av både Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson ga plutselig Klopp sterke alternativer på backplass. Liverpool viser endelig at de er villige til å løse mange av problemene som har gitt så altfor mange unødvendige baklengs de siste sesongene.

For all del; The Reds har vært underholdende under både Rodgers og Jürgen Klopp. Men, de har vært holdt tilbake av egen mangel på pragmatisme. Nå ser det uansett ut som rødtrøyene endelig prioriterer det defensive også, noe som vil gjøre Liverpool enda sterkere kommende sesong.