Everton trenger en manager. Likevel ser de ikke ut til å være plaget av tidsnød på Goodison Park…

Da Koeman fikk sparken etter en svak start på sesongen, ble reservelagstrener David Unsworth ansatt som vikar. Normalt skulle en slik stilling kun ha varighet på 2-3 kamper. Men, Unsworths regjeringsperiode varte over en måned, mens Everton spilte åtte kamper.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Rekrutteringsprosessen var slurvete og ufokusert. Klubben ble til å begynne med koblet til Carlo Ancelotti og Diego Simeone – kandidater de aldri hadde mulighet til å sikre seg. Deretter vendte de seg til Watfords Marco Silva – som på sin side hadde hatt et par gode måneder på Vicarage Road. The Hornets spilte attraktiv fotball, og klubben sanket poeng.

Les også: Watford kan spillerkjøp. Ikke treneransettelser
Les også: Tottenham gambler skyhøyt!

Everton maktet ikke å lure Silva til Merseyside. Hva de derimot klarte, var å bruke så vidt lang tid på ansettelsen, at de heller enn å satse på en ung manager, måtte satse på en eldre, engelsk herremann med kjedelig fotball i ermet. En slik som er god til å redde lag fra nedrykk.

Mannen vi snakker om er selvsagt Sam Allardyce. Som presterte å sparke seg selv. Det betyr at Everton er tilbake hvor de startet. Spesielt siden de fremdeles synes å være interessert i å signere en viss Marco Silva.

Men, selv om portugiseren er arbeidsledig, har Watford fremdeles krav på kompensasjon. Forhandlingene ruller dermed videre. Så kan man spørre seg om hvorfor klubbene er så opphengt i Silva?

Tross alt; I løpet av den siste uka har Arsenal ansatt Unai Emery, mens West Ham har sørget for at Manuel Pellegrini står på sidelinja den kommende sesongen. Dette er begge trenere Everton hadde hatt mulighet til å sikre seg. Det er likeledes en duo med erfaring mer passende for Everton enn Silva.

Les også: Pellegrini vil levere fotball «the West Ham way»
Les også: Emery er en fornuftig løsning!

Den forhenværende Hull – og Watford-treneren har åpenbart potensial. Men, han maktet ikke å holde Hull i Premier League, og han fikk sparken i Watford, etter at Everton-interessen fikk hele laget til å klappe sammen. Sagt på en annen måte; det er andre managere med bedre rulleblad, som vil være lettere å ansette.

Men, Everton er besatt av tanken på å få mannen de identifiserte forrige sesong. Andre klubber, derimot, er i prosessen med å styrke stallen. Så får Toffees-fansen bare håpe at Silva er verdt å vente på.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!