Manuel Pellegrini er en manager som garantert vil forsøke å spille fotball “the West Ham way”…

The Hammers hadde en gang i tiden ry på seg for å spille pasningsfotball som var en fryd for øyet. I årenes løp har akkurat dét omdømmet fått seg mangle bulker. Spesielt under ledelse av Sam Allardyce, da West Ham-supporterne måtte finne seg i trenerens pragmatiske spillestil i flere sesonger.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Siden forholdet mellom West Ham-styret og fansen mildt sagt er elendig, er utnevnelsen av Pellegrini først og fremst en ”fredspipe” i retning supporterne. Chileneren sverger til pasningsfotball, og han har en suksessfull trenerkarriere å se tilbake på. Kanskje West Ham likevel har ambisjoner?

De mest skeptiske blant West Hams trofaste vil spørre seg om hvor relevante resultatene fra klubber som Real Madrid og Manchester City er for deres egen situasjon. West Ham har angivelig £75 millioner tilgjengelig til spillerkjøp denne sommeren. Men, en slik sum rekker som kjent ikke langt i disse dager. Klubben har i tillegg gjort dårlige valg i overgangsmarkedet til normen.

La oss ikke avskrive Pellegrinis prestasjoner i toppklubbene. For både i Real og City har han trolig fortjent mer ros enn hva han har blitt til del. I Real Madrid fikk han fyken etter 2009/2010-sesongen, da Los Blancos endte uten trofé. Det er imidlertid et glemt faktum at hvittrøyene endte med utrolige 96 poeng i La Liga, kun slått av Barcelonas marginalt mer imponerende 99 poeng. Poengfangsten er den nest beste i Madrid-klubbens rike historie.

I Manchester City ende det imidlertid med Premier League-gull på første forsøk, da de lyseblå noterte seg for 102 scoringer. Kun to ganger tidligere har The Citizens funnet nettmaskene flere ganger i den engelske toppserien – ikke minst denne sesongen, da Pep Guardiolas gutter scoret 106. Pellegrini kan i tillegg se tilbake på to Ligacup-seire fra tiden på Etihad, i tillegg til en semifinale i Champions League. Det er bedre resultater enn hva Guardiola kan skilte med etter to sesonger i klubben.

Mer sammenlignbare arbeidsforhold er muligens Pellegrinis opphold i klubber som Villarreal og Malaga. I Villarreal leverte Pellegrini konstrant over evne – både i La Liga og Champions League. Han ledet i tillegg Malaga til Champions League, til tross for at han arvet et lag som kjempet mot nedrykk da han ankom i 2010.

West Ham har ikke en angrepsspiller som Villarreals Juan Roman Riquelme eller Malagas Isco – hvis spillere var i sine respektive klubber da Pellegini gjorde sitt inntog. Men, spillere som Marko Arnautovic og Manuel Lanzini kan være ressurser å jobbe med.

Det er lite trolig at utnevnelsen av Pellegrini som West Ham-manager vil endre klubben på samme måte som Villarreal og Malaga. Men, det bør uansett ligge an til attraktiv fotball i tiden fremover. En gjentagende kritikk av Pellegrini som Manchester City trener, var at han på død og liv skulle spille angrepsfotball. Nå som østkant-laget endelig har fått en manager som forfekter en fotballfilosofi i tråd med ”the West Ham way”, får man håpe fansen endelig blir fornøyd. Selv om forbedringene kun skulle være av kosmetisk karakter.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!