Forrige uke virket det å være opplest og vedtatt at mikel Arteta ville bli Arsenals neste manager. Nå er det imidlertid på det rene at Arsene Wengers etterfølger heter Unai Emery. Klokt, mener Tolvtemann-redaksjonen…

Sett i lys av Artetas manglende trenererfaring, virker dette som et langt mer fornuftig valg. Vel og merke hefter det et par spørsmålstegn ved Emery også. Manchester City-trener Arteta kunne muligens vært i stand til å kopiere noen av Pep Guardiolas idéer, men det vet man ikke. Dersom han ønsker å gjøre manager av seg, må han skaffe seg en managerjobb. På et lavere nivå enn Arsenal, og så bevise hva han er god for.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

Emery er til sammenligning er langt tryggere valg, selv om også han er relativt ung med sine 46 år. Arsenals nye hærfører kan imidlertid skilte med hele 13 års erfaring, og hans styrker og svakheter er ingen hemmelighet.

Statistikken hans er smått imponerende. Han ledet både Lorca og Almeria til opprykk, før han klokket inn til tre strake tredjeplasser. Med Emery i sjefsstolen vant Sevilla tre Europa League-titler på rappen, mens han sikret PSG den hjemlige trippelen forrige sesong.

Det har imidlertid vært et par feilskjær underveis. Emerys periode i Spartak Moskva var like katastrofal som den var kortvarig. Kun seks måneder ble fasiten på det russiske eventyret. Han kan også prise seg lykkelig for at han ikke fikk fyken i PSG, da han ikke maktet å levere Ligue 1-tittelen i sin debutsesong der.

Emery leverte derimot varene i seriesammenheng den påfølgende sesongen, i tillegg til begge de hjemlige cupturneringene. Det var fraværet av fremgang i Champions League som forseglet skjebnen. Spanjolen evnet ikke å holde PSGs mange superstjerner i tømmene, og det dannet seg grupperinger blant spillerne i løpet av hans tid som manager på Parc des Princes.

Det kan være grunnlag for bekymring for Arsenal-fansen som håpet på en trener i stand til å motivere Mesut Özil. Det er likevel godt nytt med tanke på hvordan Emery behandler spillerne. Han krever mye av troppene taktisk, hvor han forbereder både spillergruppe og enkeltspillere med videopresentasjoner. Slik at de vet akkurat hva som kreves.

Emery har likeledes en god CV hva angår å utvikle spillere. Ettermælet i PSG inkluderer nemlig måten han utviklet Presnel Kimpembe og Adrien Rabiot på. I løpet av årene i Spania blomstret navn som Jordi Alba, Juan Mata og Ivan Rakitic under Emerys ledelse.

Det å heve spillere har vært noe Wenger har slitt med, og man håper derfor at den nye manageren kan revitalisere de som Arsenal allerede har avskrevet. Med en overgangskasse på kun £50 millioner kan nettopp dét bli nødvendig.

Taktisk vil vi få se andre takter sammenlignet med Wengers possession-orienterte fotball. Emery liker at laget ligger lavt, og slår til på overganger. På lang sikt er nok ikke det hva klubben trenger for å oppnå suksess, men på kort sikt handler det om å gjøre dette Gunners-laget mer solid.

Emery er kanskje ikke et navn som får hjertene til å slå kjappere blant Arsenal-fansen. Han kan likevel vise seg å være akkurat hva Arsenal trenger.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!